Pan Samochodzik napisał(a):
Nestor napisał(a):
Tutaj sie liczy skill + czas, do tego dorzuc gear (z pve oczywiscie)
W tej chwili gear z PvE bedzie dobry do pewnego momentu, pozniej PvP gear > PvE gear, przynajmniej w PvP.
Blue set za pvp/epic set za pvp arena jest w PvP o wiele lepszy niz tier4 i tier5, a to dlatego ze ma na sobie duzo resilence.
Majac set z areny wymieszany z blue setem, do tego kilka innych itemkow pod koniec sezonu bedzie mozna miec rogalem nawet 360-380 resilence. Do tego wiecej kryta niz w PvE secie, mniej AP.
Pod koniec 1 sezonu aren rogal w sprzecie z z PvE kiedy bedzie walczyl z rogalem z ~380 resilence bedzie mial prawie 10% mniej na krytyka i -20% mniej dmg z krytykow. To tak jakby mu zabrac talenty typu Malice, Lethality.
Tak jak kiedys gralem rogalem w PvE po to, zeby miec dobry gear i wymiatac w PvP to teraz nie widze sensu.
Olewam zupelnie rajdowanie i bawie sie teraz w PvP.
Gear z PvP > gear z PvE (oczywiscie w PvP).
Chcialbym, zeby dodali jakies opcjonalne sety. Przyznam szczerze, wolalbym byc jako rogue miekka bulka w ktora wszystko wchodzi i ma malo staminy, ale za to miec b.mocna ofensywe. Nie wiem, jeszcze z czasow 60ego levelu takiego podejscia nabralem, ze jak rogal nie spieprzy nic ze swojej strony to moze miec z 500 hp i zabije goscia. Teraz moze byc z tym problem, bo jak wiadomo hp uroslo i bez palenia cd o cos takiego ciezko. Swoja droga malo gralem areny na 70, bo z gildia PvE stukalem, wczoraj tak poszedlem na combat buildzie troche sie ogarnac, wypadlem b.z wprawy i ciezko mi jakies wnioski wyciagac (po za tym, ze jednak czuc to duze hp przeciwnikow) i nawet z casterami wolalbym zeby mieli hp po staremu, a ja bym nie mial cloak of shadow.