zax napisał(a):
Sylvian napisał(a):
ROFL przejaw sprytu. A ebuy, scamowanie to nie jest "przejaw sprytu"?
Scamowanie,w pewnym sensie tak, ale dlatego, że jest to część gry. Ebay niestety nie.
Sylvian napisał(a):
EBuy to inna sprawa, bo był i będzie, żeby nie wiem co. Ale to jest wolny rynek a że czas zawsze = się pieniądz to handel będzię istaniał. Jedni wolą farmować 2 tygodnie żeby zarobić na item, inny woli kupić adene bo mu się to bardziej opłaca (w czasie potrzebnym do wyfarmowania zarobi irl więcej).
Jest to całkowicie sprzeczne z ideą gier MMO. Nie jest to już nawet oszukiwanie, a niszczenie(!) samej gry. Życie w realu i życie w grze to dwie całkiem różne sprawy, które nie powinny wpływać na siebie na wzajem. Jeśli ktoś "ebayuje" oznacza to, że zatarła się u niego ta granica i powinien się leczyć.
IMO Ktoś, kto zapierdala w RL na dwa etaty nie powinien nawet zaczynać z MMO bo po prostu nie ma na to czasu. Niestety tacy ludzie "grają" (naprawdę nie wiem po co) i chcąc się dowartościować, pokazać, że są "kimś" poprzez ebay uprzykrzają grę
PRAWDZIWYM graczom.
(ebayer jest nędzną "podróbą" gracza, dla której nie mam żadnego szacunku)
BTW Co do mojego poparcia udzielonego botterom, to oczywiście miałem na myśli graczy botujących tylko dla siebie, a nie rasowych farmerów.
Gezz a botowanie to część gry? Czyli botując jesteś
prawdziwym graczem a jak korzystasz z ebuy'a to już nie? Nie ma co ładnie to sobie wymyśliłeś...
@poziom
Cytuj:
Sylvian ale co z tego ze bedzie Bh w party...
jezeli spoil jest ustawiony co ture...a dodtakowo parts ma rate 1/300 1/400 spoil...to wyobraz sobie ile czasu minie zanim jedna osoba uzbiera na full item partsow- i jaka cena gotowego itema bedzie!!..do tej pory 3/4 servera biegaloby w c grade lub b grade ...
A przeczytałeś co napisałem wogóle?
- co z tego, że co turę jak w party nie każdy potrzebuje dany item a idąc z klanem z założenia umawiasz się, że gracz X potrzebuje to a gracz Y tamto
- 1/300+ to mają weapon parts a i to nie jest dużo. 1 dzień i masz parsy do full itemu.
- inaczej by się grało, zamiast botów miałbys różnych graczy i tyle.
Z tym DC robe to przywaliłeś nieźle, solując spokojnie moge zebrać te 12 sztuk dziennie, a z party to i połowe klanu byśmy w weekend w nie zaopatrzyli - zresztą podobnie jest z wieloma rzeczmi. Teraz ludzie ni myślą o zbieraniu części. To co im wpadnie ląduje w 3/4 w sklepie. Ot co.
Cytuj:
Dodatkowo jak juz wspomnialem takich party-lub klanow ktore kisily by ogora na 1 spocie by nafarmic matsow bylyby dziesiatki co by oznaczalo wojne o spota- i np tak jak teraz Uprising by powiedzialo..
My potrzebujemy Dc robe partsow dlatego od dzis DVC jest zamkniete :>
tyle ze byloby zamkniete dla graczy ktorzy bali by sie zginac za 4%..a
Hello? Gramy w open pvp mmo? O to tu właśnie chodzi o współzawodnictwo na różnych frontach a nie tylko siege raz na 2tyg.
Cytuj:
i apropo c1 i prelude..
moze nie pamietasz ale juz wtedy byli botersi/farmerzy ktorzy zwietrzyli na tym interes...sam dobrze pamietam gdy 1 mil kosztowal 4-5$ a full itemik B grade (zbroja 20m)
20x 5$=100$- czysty zysk dla gosci co lataja 24/24
takich itemow po 1 dniu mogliby zlozyc ze 2? a moze i ze 3
Owsze byli, ale na palcach policzyć się dało. I czego to niby ma dowodzić? W C1 ludzie craftowali Top B sprzęt przy odrobinie wysiłku to myślisz, że teraz byłoby ciężko? Partsy do B grade włącznie są tak proste do zdobycia, że żal dupę ściska. A grade już mniej, ale to kwestia 1/2 dni na item. No sorry trzeba się napracować nad S grade... ale o ile mi wiadomo nie wielki odsetek ludzie w full S biega. I to nie dlatego, że są takie ciężkie do zdobycia tylko dlatego, że ludzie wolą uber XP party zamiast iść do takiego IT po partys. Bo XP to wciąż problem (nie kazdy botuje) a adenkę zdobyć nie trudno i przepłacić u farmerów.[/quote]