Warsaw napisał(a):
1. Vitality - 5% total HP to spokojnie bedzie około 500HP a docelowo 600-700
10% str -nie wiem ile dokładnie siły mam teraz w tank gear (siedze w robocie) ale strzelam że ok. 300, a wiec eksta 30 siły - 60 AP - to blisko 10DPS + block value.
Ogólnie oceniam ten talent jako bardzo dobry.
Milo by bylo ale to jest 5% of your total stamina
wiec watpie zebys mial kiedykolwiek 1400 na te 700 hp wiecej
Ja obecnie mam jakies 640 staminy...5% z tego to 32
30 sily to jakies 1.5 damage wiecej zmitygowane wiec to w ogole margines. Formula wyglada tak:
X = [(Shield block value) + ((Strength / 20) - 1)].
Sila - no coz ja wole 5% crit zamiast 60AP
Cytuj:
Co do devastate zgodze sie ze wymaga wolnej broni - jestem na etapie farmienia exalted z aldorem na epicki sword 78 dps, speed 2,6 (?).
No to sie przyda
ale nie musisz dawac 5 w vitality zeby miec devastate(to tak BTW)
Cytuj:
Co do bloku na shield - wraz z siłą ponad stówka wyjdzie x 2 bloki co kilka sekund, wydaje się ze warto w to wejść.
Jezeli nawet wejda ci 3 blocki(imp shield block + block zwykly). Jezeli masz wyjsciowe zalozmy 150 to tu zmitygujesz 50 wiecej na block. Na 3 blocki bedzie 150 damage. Sam ocen czy warto i czy nie lepiej wziac chocby Imp Demo shout albo dluzszy czas shield walla tudziez to revenge ,ktore w heroicu gdzie trzymasz 2 moby walace po 2k hita moze byc przydatne(bo na rajdach oczywiscie w ogole - wiekszosc immune). Rage ci nie bedzie tam brakowac raczej.
Co do tego imp demo shout to gdzies ostatnio czytalem ze bosowie sa bardzo AP zalezni jak chodzi o damage ktory robia i imp demo dziala bardzo dobrze jak chodzi o dam mitigation
Cytuj:
Przy okazji pytanie o enchant, co sugerujecie - 18 Stam czy 18 Block na tarcze?
Ja wzialem 18 sta...chyba czysto kosmetyczne mimo wszystko
Cytuj:
Imp revenge kontroversyjne IMO - stun= no rage= no aggro. Wczoraj robiłem black morass w skąłdzie warr, priest, 3 rogali
, spróbuj trzymać aggro z permanentnym stunem na mobie
Tyle ze przy takim stunie nie musissz trzymac aggro...starczy taunt z cooldownem 8 sek
reszte mob spedza w stunie. Ja patrzylem pod katem heroic mode