Zatem allakhazam się myli także?
Silverlaine family seal
edit:
Sądzę że te profile nie mogą się mylić, bo biorą dane przedmiotów i postaci z serwerów postaci z gry, dlatego np. mój ranged attack power zgadza się co do kropki z tym co mam faktycznie, a nie tak jak na innych profilerach gdzie różnice są znaczne. Myślę nawet, że profil tworzony jest w oparciu o zapis znajdujący się na serwerze, który trzyma dane dotyczące poszczególnych postaci i który jest potem wykorzystywany przez serwer gry i zatem pośrednio przez naszego klienta.
Nie sądzę, by wprowadzili alternatywne profile. Wiązało by się to z koniecznością przechowywania dużej ilości niepotrzebnych Blizzardowi danych. Musiałyby być utworzone nowe bazy danych obsługujące tylko i wyłącznie profile edytowane przez użytkowników.
Ale to są oczywiście domniemania.
Logicznie:
A: Założenie: Struktura serwerów wygląda następująco: po zalogowaniu przez login serwer, serwer gry dla sesji użytkownika odczytuje dane postaci z serwera postaci
1. Armory jest specyficznym klientem serwera postaci
ergo: ze względu na bezpieczeństwo nie może być możliwości edytowania profili
B: Założenie: Istnieją dodatkowe serwery przechowujące dane postaci i sprzętu, równoległe i bliźniacze do tych które wykorzystują sesje pojedynczych graczy w pamięci serwera gry.
Taka sytuacja jest mało prawdopodobna - wiązałoby się to z poniesieniem przez Blizzard dodatkowych sporych nakładów na sprzęt, a przede wszystkim na obsługę i konserwację.
1. Gracze mogliby edytować profile