nie wiem jak tank ale zobaczcie ten profil dokładnie, znam go od premiery prawie grał priestem do BWL potem miał tanka w T4 i teraz ma takiego healera.
ten gear to jak guide dla healera pladyna
http://armory.wow-europe.com/character- ... on&n=Deola
EDIT
co do tanka to pala jest git ale ma wady vs warrior. warrior ma wiecej skilli do generowania aggro, jak revenge np i wszystko kosztuje rage nie mane, dodatkowo brak ranged jest bolesne
jest problem tez z pullem casterów bo nie ma shield basha (mam racial skilla raz na 2 min)
btw możliwosci palka tanka sa niesamowite , kazdy zna te schody z ZF ? no wiec pala na lvl 46 biegnie tam na dól zamiata cała fale bez NPCów i odpala tarcze priest 50 go leczy i po 1 min pierwszej fali nie ma, potem druga i trzecia z bossami
pala miał na max zenchantowany sprzet (lifesteal itp) gały mi wyszły z orbit ale to były fakty
ogólnie skłaniam się do holy/prot, retri sie w party nie sprawdza bo seali używa sie do supportu party nie dpsu wiec imo retri to tylko pvp a pala nie powinien nawet probowac dpsu w party
oczywisci enie jestem expertem ale ogólnie najwiecej party korzysta jak gram jako support (oczywiscie na tym etapie czesto robie za tanka albo jedynego healera) jubie support a pala podoba mi się dużo bardziej od szamana (tanie heale, plate, buffy na 5/15 min a nie ciagle stawianie totemów, no i HOJ którego brak jest u szamana taki bolesny)