Damien napisał(a):
zastanawiam nad stworzeniem rogue, a jako ze do tej pory raczej moje postaci nie uczestniczyly zbytnio w pvp to mam w zasadzie pytanie odnosnie poruszania sie
dzis obejrzalem wow tribute Cashastego i bylo tam pare scenek z pvp movie 2006
w jaki sposob jego postac obracala sie wzgledem kamery? bo widzialem ze czesto zawracala, byl np twarza do kamery itp podczas walki
to tylko specjalne ustawienie kamery? wiem ze mozna sie tak poruszac na strzalkach, ale ja np postacia obracam zawsze myszka z wcisnietym PPM, wiec widok mam zawsze zza plecow
druga sprawa, w grach steruje zawsze dosc nietypowo, czyli na strzalkach, do tej pory mi to nie przeszkadzalo (np w counter strike gralem bezproblemowo z dosc dobrymi wynikami), w wow do PVE tez starczalo, ale do PVP w zasadzie trzeba by podbindowac pare klawiszy, i w tym momencie mam ich niewiele do dyspozycji
a wiec sedno pytania : P : jak wiele zdolnosci musi mniej wiecej uzywac rogue w czasie walki? bo jezeli sporo to bede musial sie zaczac zastanawiac nad zmiana sterowania na WSAD, jezeli nie ma ich zbyt wiele to jakos rozdysponuje to miedzy klawiature/myszke
EDIT: a moze dobrym sposobem bylo by wykorzystanie klawiatury numerycznej (i tak musze sie od poczatku przyzwyczajac)
nie wierze... ladnie sie tak zbijac z kolego probujacych Ci cos wytlumaczyc... nie wierze...