KromeR napisał(a):
43/5/15
Do Khara chodze jako OT lub dps, mam MS wiec w PvP sobie radze. Naprawde nie jest najgorzej. Tylko na farmie nie jestem tak wydajny, ale nie jest najgorzej (34,5% crit, 1,4k ap)
A duzo takich gildii jest ? watpie. Najczesciej jest war MT Prot i drut Oftank. MS i dps ?
to chyba brakuje wam po prostu dps'u.
Ja mowie o normalnych gildiach, w ktorych niczego nie brakuje. W takiej sytuacji jak nie masz prot to praktycznie dyskwalifikuje cie to jako tanka (chyba, ze po prostu farmuje sie dana instancje juz), jak nie masz fury to dyskwalifikuje cie to jako dps. Wiec ogolnie to nigdzie sie nie wkrecisz, chyba, ze z totalnego braku ludzi.
Akurat tez sobie radze, ale wiem, ze jestem w tych hmm 10 % (?) szczesliwcow, bo inni jak chca lazic to ida albo na arene albo do tankowania, a w miedzyczasie rezygnuja np. z farmowania mobkow.
Cytuj:
To jest dość duże uogólnienie. Być może niektóre DPS klasy mogą sobie pozwolić na ten sam build do PvE jak i do PvP ale np. mag w secie z areny jest przydatny tylko i wyłącznie w PvP. To samo dotyczy talentów. Mój obecny build nadaje się w zasadzie tylko wyłącznie do 5/5. Nie ma chyba gorszego buildu jeżeli kogoś bawią damage metery.
No tak "mag w secie z areny", ale to nie zmienia faktu, ze bedac np. Frostowym, czy Fire'owym magiem mozesz do tej instancji chodzic.
W przypadku warriora, zmiana builda, praktycznie zupelnie zmienia twoja postac z np. Dps'a na Tank'a. Przy dps klasie zas, ok spada Ci dps, ale wciaz jednak jestes tym dps'em.
Jako dps klasa, ktora np. na arenie ma miejsce tylko dlatego, ze ma jeden skill (Mortal Strike - Arms), a w raidach glownie dlatego, ze tankuje (Shield Slam - Protection), wybor jednej z tych mozliwosci, w praktyce eliminuje druga. Dlatego zawsze dobijaja mnie jeczace dps klasy, ktore najwyrazniej niedoceniaja tego, ze pomimo roznych buildow wciaz sa klasami dps, a dps jest potrzebny i w instancji i w rajdzie