Ja mam taka prosbe, czy ktos moglby wrzucic link do bazy (mining etc) do Gatherer'a. Wczesniej ktos wrzucil do carto, ale to na gathere chyba dzialac nie bedzie.
A co do profesji: mialem LW i skinning od poczatku bo mam rogala. I ta konfiguracja jest dla rogala najlepsza. Szybko oba sie leveluje, ofc lw ciezej, ale w porownaniu do innych profesji i tak szybko i przy sotsunkowo nie duzych nakladach. Niestety LW potem tzn jak juz chcemy zaczac zarabiac na tym duza kase jest wedlug mnie do kitu. Porownac ilosc np. epikow ktore moze tailor craftowac do lw to roznica jest jak niebo i ziemia.
Poniewaz znudzilo mnie lw i skinning, a mam rogala na swordach to zdecydowalem sie przejsc na mining i bs. Mining dla kasy bs tylko po miecz do off handu. I teraz male porownanie do lwi skinningu. Minig to jest koszmar do lvl do 300 zajelo mi to ok 4 dni. Skinning jak ktos przysiadzie wyleveluje do 375 w dzien gora dwa. Natomiast BS mozna szybko wylevelowac jak sie ma kase.....ja ja mialem ale nie myslalem ze pochlonie az tyle kase. A pamietac trzeba ze na bsie pewnie nigdy w zyciu nic nie zarobie, a juz napewno nie wyjde na 0. Ale czego sie nie robi dla super off handu.
Ktos sie wyzej pytal najlepsze profesje dla rogala. No wiec jak to w zyciu wszystko zalezy. Rogal na swordach polecam bs i mining. albo jakis enchanting. Zeby zarobic tzn zeby dobrze wybrac miedzy skinningiem a mininigem trzeba sprawdzic AH na danym servie, na ktorym sie gra.
Np. na moim atm, (xavius) ogolnie ceny sa z komosu. Ale na skinningu zarobil bym pewnie cos ok. x2 wiecej niz teraz zarabiam na miningu, bo poprostu ceny skro sa o wiele wieksze, no i latwiej wyfarmic stack knothide leather niz np. stack adamantite ore. (no chyba ze ktos posiada epickieog mounta:) ) Natomiastna innym servie, ceny skor sa nizsze nawet o 10-15 g za stack. a ceny danych orow sa takie same jak u mnie.
Reasumujac, nie ma zadnych zlotych srodkow. Kazdy musi wybrac pod siebie, w zaleznosci na jakim servie jest, jakiego ma chara, jakich uzywa broni, co go bawi (relaxujace latania i kopanie czy zabijanie miliona mobkow) itd itd
Troche sie rozpisalem wiec koncze. I jeszcze raz ponowie prosbe, zeby jakas "dobra dusza"
wrzucila baze do miningu dla gatherera, bede wdzieczny.