Vorten napisał(a):
Chyba nie wiesz jak wygląda farma na progresowej end game.
Można mieć skilla a nie mieć czasu na farme durnych potków i co wtedy? Rezygnować z gry tylko dlatego, że jakiś dzieciak co siedzi cały dzień przed kompem i farmi jak głupi czuje się tym oburzony?
Who cares.
Zresztą w linkowanym topicu podane są wszystkie argumenty za/przeciw/whatever, nie ma sensu powtarzać się po raz 1482194.
Ależ wiem o co chodzi "w farmie progresowy end game", jeszcze za czasów pamiętnego naxx wiem co się działo, ale jakoś nigdy nie pokusiłem się o zakup golda, a naprawdę przy tych cenach to nie jest żaden problem.
Ale idąc twoim tokiem myślenia, zaczynamy przykładowo grać w Counter-Strike lub jakiegoś Quake, nie idzie nam za bardzo, nie mamy czasu na treningi w grze, chcemy mieć wyniki, kupujemy lub ściągamy jakiegoś AIM bota (program, który sam za nas celuje widać przeciwników przez ściany itp.) i już jesteśmy do przodu. Czy jest to uczciwe i różni się czymś od zakupu golda ?
Idąc dalej tą ścieżką, to nie należy raportować botów na serwerach bo przecież, może ktoś nie ma czasu na granie lub farmę więc zostawia bota czy jest jakaś różnica w tym rozumowaniu między botem a zakupem golda ?
Twórcy przewidzieli widocznie taki czas, który należy poświęcić, aby iść do przodu, a zwykłe przyspieszanie sobie i ułatwianie poprzez zakup golda jest według mnie normalnym oszustwem.