Logain Darkthorn napisał(a):
Dobra, prawda jest taka ze jesli sie sklada kompa do normalnej pracy, nie bierze sie pod uwage podkrecania ani max wydajnosci to, szczegolnie za ta cene, sa to bardzo ciekawe pamieci. Chociaz, powiem ci ze ciezko mi uwierzyc w to CL5 przy 1000MHz (w ogole ciezko mi uwierzyc w to 1000 na tych pamieciach
), szczegolnie ze podane jest przez producenta CL5 przy 667.
Nie, nie pomylilo ci sie. Pracuje w CHIPie, a dokladnie rzecz ujmujac w laboratorium
pozdrawiam
No widzisz, Ty opierasz sie na tym co widzisz i przeczytasz a ja na tym co osobiscie przetestuje.
A wyobraz sobie pamieci na slynnych hynixach d9, ktore wg. producenta oznaczone sa jako 533 cl5 a najczesciej podkrecaja sie do 1000-1200 cl4 ? Rekord to chyba cos w granicach 1400mhz na cl4.
Dawniej slynne winbondy bh-6 i bh-5 z oznaczeniami np. 333mhz cl3, ktore smigaly na 600mhz cl2.
To co pisze producent to jedno, jaki maja potencjal o/c to zupelnie inna sprawa.
Podane przeze mnie kingstony sa na prawde bardzo ciekawa propozycja i moge zagwarantowac, ze kazda parka zrobi z palcem 800 cl4 a za mem z takimi fabrycznymi oznaczeniami trzeba juz troche wiecej beknac (wg. skapca najtansze mem 1gb 800 cl4 sa prawie 2krotnie drozsze od tych kingow).
Sztuka jest kupic cos taniej i podkrecic, otrzymujac moc za free.
ps. kiedys czytalem chipa, bylo kilka ciekawych artow jak z czegos taniego @ cos lepszego (odblokowywanie potokow w 9700, cache w duronach, dovoltowanie 9550), tyle pamietam ,bo juz pisemka nie kupuje, brakowalo mi po prostu recenzji ludzi, ktorzy sa prawdziwymi znawcami i koneserami sprzetu, dobrze znaja rynek, regularni czytaja fora tj. XS, sa w temacie i wiedza, co obecnei oplaca sie kupic, z czego mozna tanim kosztem wycisnac soki itp. , to tak odnosnie ot co do tego CHIP'a