Cytuj:
jak wyglada gra szamanem pozniej? Jak wiadomo jest to hybryda, wiec w niczym nie bedzie najlepsza. Przy dobrym ubiorze radzi sobie z leczeniem w pozniejszych instancjach, w Ench i Elemental bedzie robil fajny DPS, ale wiadomo, ze sa lepsze klasy. Czyli szaman na 70lvlu to albo healer, albo random klasa, uzupelniajaca party (choc nie powiem, przydatna)...
Jako healer shaman sprawdza sie nienajgorzej. Na ridach to wysmienity healer mt, oraz healer jako taki. Buffing shamana napewno nie jest zachwycajacy, aczkolwiek bloodlust czy tomety sa calkiem sporym boostem dpsu (nawet w 25).
Co do dps jako ele/ench to moge wypowiedziec sie jedynie o ele bo ench nie widzialem w akcji. W mojej gidlii przyjelismy ostatnio system, ze do kara ida wszystkie klasy (czyli 3 hybrydy + priest) i albo priest idzie w shadow, albo shaman w ele. W moim sprzecie mam obecnie 650 spell dmg na lightingu oraz 26% cryta i np. na takim curatorze bylem 2gi w dps (po magu).
Mysle, ze warto dodac, ze najlepsza gildia po stronie hordy na moim serwerze przyjela system, w ktorym shaman zajmuje sie tylko dps/boost z czego lwia czesc shamanow to ench, no i radza sobie lepiej niz dobrze.
Tyle co do pve, o pvp ciezko mi mowic, gdyz gram co jakis czas na arenach 5v5 jako resto i najwekszymi plusami jakie widze to bardzo silny leser healing weave, tremor totem i przedewszystkim bloodlust oraz nienajgorsza przezywalnosc na ztrinketowanym ES.
Niestety w mniejszych grupach zdecydowanie pala>shaman.