Chciałbym wam przedstawić grę , którą ja i mój zespół tworzymy . Gra jest głównie "generowana" przeze mnie , gdyż piszę sporą masę skryptów i przerabiam silnik (ahh ten VB6 xD) . Gra powstaje na bazie Elysium Diamond , Konfuze etc.
Star Wars Online Przewiduje:
-Grę MMORPG 2D , z ogromnym arsenałem zdolności i unikatowymi zdolnościami.
-Unikalne rasy gdyż nie wszystko będzie się kręcić wokół "Jedi" i "miecza"
-Sporą role będą odgrywały postacie ukazane pobocznie w filmach SW.
-Gra będzie posiadać fabułę na podstawie książek Star Wars i Filmów kinowych.
-I wiele wiele innych ciekawych możliwości.
Proszę nie uważać że to jest niejaki mój wymysł , znam Visual Basic 6 więc to wystarczy
Mam również nadzieje że znajdziemy "większą" ilość graczy.
Rąbek zaplanowanych możliwości:
-Domek będzie dzielił się na kilka rodzai : m.i.n Statek (którym możesz podróżować na inne planety) , Mrówkowiec (taki "większy" blok mieszkalny) i zwykły domek.
-Mini Mapa
-Rozkład "gildi" również na pare rodzai:
a) Baza (Mały klan który nie posiada zbyt wiele plusów)
b) Eskadra (W bazie "eskadry" jest możliwe wykonywanie questów na tzw "Żandarma" i trenowania)
c) Klan (Jest to już tak jakby "mniejszy" zakon , w nim możesz szkolić się na wojskowego lub na "padawana" Jedi)
d) Zakon (Największa z organizacji , w siedzibe Zakonu możesz zbudować własny miecz świetlny (poprzez quest) i wyszkolić się na rycerza jedi . Również możesz trenować w sali treningowej i poszerzać swoje umiejętności)
Forum :
http://www.swo.fora24.pl <-- Screeny ujawniane na bierząco , gdyż teraz pracuję twardym kodem w vb6