Deshroom napisał(a):
Damien napisał(a):
w miare minimalistyczne UI
podoba mi sie ale imo nie ma sensu oceniać UI poza walką bo nie ma czego oceniać.
bajer polega na tym jak mieć informacje a żeby nie przeszkadzały bo nie mieć informacji imo to noobiarstwo
Deshroom, moja postac jest nastawiona praktycznie wylacznie na PVP (teraz leveluje do 29 po dlugim graniu na 19 lvl) wiec raczej nie potrzebuje tych wszystkich informacji, ktore wymieniles
ogolnie moje UI stara sie bazowac na podstawowym UI blizzarda z paroma drobiazgami uprzyjemniajacymi rozgrywke, moze wymienie i opisze pare modow, wiem ze wiekszosc tych udogodnien mozna uzyskac w wiekszych modach takich jak np bartender ale ponizsze mody dotycza glownie modyfikacji podstawowego UI
- AG Unit Frames - znane wszystkim
- Buy Em All - mod dodaje okienko do zakupu wiekszej ilosci przedmiotow
- Junk - dodaje przycisk (niebieski w prawym gornym rogu), po nacisnieciu ktorego, automatycznie zostana sprzedane wszystkie grey itemy
- Casting Bar Timer - dodaje czas rzucania do podstawowego paska
- Cooldown Timer Text - dodaje wyswietlanie czasu cooldown do standardowych barow
- Custom Chat - modyfikuje podstawowy chat, mozna wyrzucic buttony, przeniesc pasek dialogowy, przewijac chat rolka, dodac timestamps itp
- Detached Mini Buttons - mozna dowolnie przesuwac buttony minimapy
- eePanels - pozwala wrzucac dowolne grafiki do UI, za jego pomoca dodalem tla do 2 gornych barow
- Enchanced Flight Map - wyswietla czas lotu jaki pozostal do celu, oznacza flying pointy na mapie
- Equip Compare - zawsze porownuje aktualnie ogladany przedmiot do tego co mamy na postaci (a nie tylko w oknie aukcji)
- Frames Resized - powieksza okna profesji, questowe i loot (wyswietla caly loot, bez strzalek przewijania)
- Move Anything - dzieki temu modowi mozna przesunac/przeskalowac/ukryc w zasadzie kazdy element UI
- My Inventory - bardzo przyjemne i proste inventory (oczywiscie pokazuje wszystkie torby na raz) utrzymane w stylu defaultowych ramek blizzarda, istnieje opcja zmiany wygladu na typowy dla innych podobnych modow, np One Bag itp
- My Main Bar - fajny mod modyfikujacy podstawowe menu i glowny bar, usuwa przyciski help i menu, wyswietla wszystkie torby jako jeden plecak, dzieki czemu cale menu zajmuje mniej mkiejsca
- oGlow - na stale wyswietla ramki wokol przedmiotow na karcie postaci
- Red Range - zmienia kolor podstawowch buttonow w zaleznosci od zasiegu, braku many/energii itp
- Simple Minimap - pelna konfiguracja i modyfikacja minimapy
- Special Talent UI - wyswietla wszystkie drzewka talentow w jednym oknie i zwieksza jego wysokosc (dzieki temu nie trzeba przewijac gora-dol)