Kabraxis napisał(a):
Wg mnie, a jest to zdanie osoby nie grajacej w LOTR a jedynie interesujacej sie rynkiem MMO i gier video ogolnie, LOTR nigdy ie osiagnie takiego sukcesu jak WoW, gdzie devsi moga co 2 miechy wciskac kolejny kopiowany content i 8 milionow uzaleznionych ludzi jest happy.
Osieganiecie takiego sukcesu jak WoW jest raczej w tym momencie niemozliwy do osiagniecia przez gre stworzona przez srednio-znana firme - Trubine.
WoW bardzo duzo zrobil dzięki marce Blizzarda oraz Warcraft w nazwie gry, co oczywiscie nie zmienia faktu, ze jak kazda gra owej firmy, i WoW jest gra swietna i bardzo dpracowana.
Jestem fanem Blizzardu, ale WoW nie podobal mi sie ze wzgledu na grafike. Nie chce tutaj nikogo denerwowac, ani sie klocic, ale po prostu takie jst moje zdanie. Gra mi odpowiadala, i zapewne gdyby nie grafika gralbym w nia do dzisiaj.
Kabraxis napisał(a):
Z drugiej strony gra jest po prostu fajna, ma wady ale ma tez zalety, Zapowiedz pierwszego duzego patcha wyglada cholernie obiecujaco (ilosc contentu), jesli bedzie tak dalej to IMHO LOTR moze liczyc na stabilne i dosc duze (na tyle aby przynosic zyski i nie zwinac interesu) playerbase.
IMO stabilne i dosc duze playerbase to ok. 2 mln do 3 mln. Jesli ta gra tyle osiagnie to Turbine zrobi wszystko, aby gra nie umierala.
Mam pytanie, cza sa jakies informacje nt. ilosci sprzedanych pudelek LotRO lub aktywnych kont ? Bo z tego co slyszalem to sprzedalo sie ponad milion pre-orderów, ale chcialbym, zeby ktos wypowiedzial sie na ten temat albo podal link do strony, gdzie podano takie informacje.
Z gory dzieki
Pozdrawiam!