Cytuj:
2002-04-10 20:18, El Modello napisał:
Mozecie mi wyjasnic jak dziala czar mindblast ?
BO na straticsie to troszke metnie opisali, domyslam sie ze dzialanie chyba uzaleznione od 'najnizszej' cechy (stata), i ze najpierw czar na stat- rzucac, takie combo.
Jakby dokladnie ktos opisal co i jak
.
A moze byscie tez cos o innych combach ze speli ciutke napisali ??
oczywiscie reguly OSI
.
Tylko ze on sprawdza tzw 10 o ile sie nie myle i tak np 41 traktuje jako 50(na osi). Zresztan na ZS moga byc inne zasady stosowania tego czaru. Generalnie z tego co wiem to na emu pol staty podnoszone przez magie nie sa wliczne do statow postaci czyli np majac str 60 po bless nie zalozysz palate i pewnie tak to jest liczone do dmg przy mb.
To raz a dwa ze stosuje sie go w polaczniu np bonizenie int podniesinie str i dopiero mb
(versja dla woja) i np obnizenie dex podniesienie int (wersja dla maga) a zaklecia to juz chyba znasz
Najlepiej potestuj z kims na ZS i wtedy bedziesz wiedzial co i jak. BTW na Pol resa na magie robi sie blyskawicznie wiec ... a res na magie bardzo zbija mb. Na osi zapewne ten czar jest bardzo wydajny przy postaciach typu 100-25-100 bo po podniesieniu masz np 110 do 15 czyli 85 pkt roznicy. Na emu gdzie staty wolno rosna jest gorzej bo masz np 50 str do np 20 dex co ci da po zmianie stat od np 68 - 93 str i ok 2 - 10 dex wiec troszke inna bedzie roznica ale jak pisalem wydaje mi sie ze zmiany spowodowne blass/Great ag itd nie sa wliczne do obrazen z MB na Pol.
Sprawdz najlepiej sam co i jak z kims