Jeżeli to co po tylu latach pracy jest tak różne od tego co obiecywali, to nie sądzę, żeby pół roku do wydania aż tak dużo zmieniło. Niestety WAR jest skierowany do raczej młodszego gracza, widać wyraźne wzorowanie się na WoWie (nie dam głowy, czy przypadkiem nie zakupili do WARa przynajmniej fragmentów silnika od Blizza), straszne spłycenie fabuły... Mógłbym tak wyliczać dalej. Dla mnie Warhammer jest jednym z najlepszych światów fantasy jakie powstały, w rpga zacząłem grać 17 lat temu, w battla 10 czy 12 lat temu, znam sporo osób z fandomu zarówno w kraju jak i za granicą. Zdążyłem więcej o tym świecie zapomnieć, niż większość z was o nim w ogóle wie. Miałem pewne konkretne oczekiwania od tej gry i zostały one spełnione w mniej więcej 5%. A sądząc z wypowiedzi twórców, wiele do relasu się nie zmieni, a przynajmniej nie w tych dziedzinach, na których mi zależy. Te ostatnie pół roku to czas na usuwanie błędów, wprowadzanie ostanich poprawek i ogólna kosmetyka, a imo tej grze potrzebna jest rewolucja w stosunku do tego co jest. Na to jednak nie ma najmniejszych szans i dlatego napisałem, że się zawiodłem.
Może miałem zbyt wygórowane wymagania wobec tej gry, ale takie same miał spory odsetek (jeśli nie zdecydowana większość) fanów warhammera i tej większości też nie podoba się spłycenie WARa. Trudno. Zostaje WH p&p. A mmo, który przyciągnie mnie równie mocno jak Eve szukam dalej