No ja kupowalem K8NF9 (tyz 939) jak to miala byc bardzo rozwojowa platforma, a AM2 mialo byc niszowe ... jego mac ... A nie zmieniam z tego samego powodu.
Co do zmiany - zalezy ile masz kaski tbh - uzyje swojego przykladu. Ja mialem lekka nadwyzke, wqrwial mnie TDU ze kiepsko chodzil, wiec lyknalem Gigabyte'a 8800 GTS - i nie zaluje.
Przy stosunkowo starej reszcie kompa (k8nf9, 3000+, 1gb ramu (single - nie dual)) naprawde nie mam problemu (problem to w tym przypadku ustawienie inne niz high/high-mid przy rozdzialce 1280*1024) z graniem w najnowsze tytuly (za wyjatkiem ultra-ramozernych typu Stalker, ale ten problem moge jedna kostka rozwiazac - wiem bo testowalem). Oprocz tego 8800 GTS starczy mi jednak na dosc dlugo (przynajmniej taka mam nadzieje). Colin: Dirt, Lost Planet itd - ladnie i bezproblemowo.
A to ze ostatnio nadrabiam zaleglosci (Fear, obecnie Fear:XP, Company of Heroes itd) to juz oddzielna sprawa.
A jesli chodzi o proca: Najwyzszy X2 na 939 to 4800+ ktory wpieprza jak dziki 110W. Generalnie X2 na 939 to pomylka - w porownaniu do AM2 wpieprzaja 2 razy wiecej Watt i kosztuja 2 razy tyle
Czyli podsumowujac - moim zdaniem grafa, z jakis Core Duo w perspektywie tbh. Albo przejscie na AM2 i powiedzmy 3800, 4000+