Tak wszyscy macie najwieksze e-penisy
Teraz juz jestescie happy?
Odnosnie pvp content. Tak samo glupio sie wypowiadac o l2 jesli sie nie gralo w end game, tak samo glupio sie wypowiadac o wow nie grajac w end-game.
Zauwazcie, ze osoby ktore probowaly obu end game content najmniej flajmuja i nie probuja udowadniac kto ma wiekszego e-penisa
Wracajac do pvp w l2.
Cytuj:
W WoW JEST pvp. O wiele bardziej zbalansowane, skillowe i interesujące, wymagające całkowitej aktywności gracza, a nie kurwa spamowania F1-F2 na zmianę. Nagroda za nie jest o WIELE bardziej motywująca niż brak nagrody za pvp w L2! To, że gość, którego pekuje straci %xp szczerze mnie jebie - to ja powinienem coś na tym zyskać.
Poza tym, Piszpan, L2 jest z dziesięc (jak nie więcej) razy bardziej nastawione na PVE niż WOW. Nie wiem jak mozna nazywać gre, w której 95% czasu expisz, grą pvp.
Ocenianie l2 na podstawie podrobki gry jakim jest piracki serwer - priceless, bo chyba nie chcesz nam powiedziec ze osiagnales 78 lvl i uczestniczyles w pvp na tym poziomie na retailu i piszesz takie bzdury?
Cytuj:
A ja ci muszę po raz czwarty napisać, że nie uważam tego za "przynoszący korzyść powód do pvp"?
Jedyne dla czego można pvp'ować w L2 to własna satysfakcja (ten czynnik akurat można dopiąć każdej grze imo) i z chęci powiększenia e-peena lub uprzykrzenia komuś gry - żenua imo.
Ze swoimi "korzyściami" z pvp w L2 to się schowaj, bo nawet honor points w WOWie jest bardziej sensowne i więcej przynosi korzyści niż to co napisałeś w L2.
Trzeba wytlumaczyc bo nie wiesz o czym piszesz.
Dlaczego mozna pvp'owac w l2:
- po to aby wygrywac, w kazdej grze opartej na konurencji o to chodzi
- open pvp - czyli mozliwosc zatrzymania/utrudnienia zdobywania expa/adeny/itemow/questow naszym wrogom, co za tym idzie uniemozliwienie umacniania ich pozycji na serwerze
- poprzez gangowanie i utrate expa przez naszych przeciwnikow w bezposredni sposob mozna spowodowac aby z klanu/ally przeciwnikow odchodzily osoby o slabszych nerwach - nie kazda postac sie nadaje na pvp, nie kazdy ma tez odpiwedni sprzet i lvl
- sidge - zdobywanie zamkow dla siebie lub pomoc innym klanom w tym aby go zdobyly, bezposrednie korzysci to miedzy innymi mozliwosc produkowania itemow niezbednych w pvp w inny sposob tylko do kupienia na rynku za kolosalne sumy adenki
- kolejny raz open pvp - czyli dostep do epickich raid bosow z ktorych dostajemy itemy na tyle rzadkie ze nie wielka czesc graczy na serwerze moze sobie na nie pozwolic, tylko dzieki zgraniu jako caly klan mozna to uzyskac, ale nie jestesmy ograniczeni przez instancje - zawsze moze wpasc ktos inny i jesli jest lepiej zorganizowany to bedzie mogl nas pogonic
Malo? To sa rzeczy ktore wplywaja bezposrednio na gre i moga dawac przewage lub oslabiac.
W jaki sposob reputation pointsy wplywaja na gre w WoW? I nie to zebym tutaj sie smial z grajacych w wow'a, autentycznie sie pytam bo nie wiem.
/edit
Pozatym cos na ksztalt tych repu pointsow i rankingu pvp z wow'a jest i w l2 - olimpiada i hero. Wiec po co pisac bzdury ze juz lepsze sa rep pointsy w wowie niz end game content w l2 skoro jest to i w l2 - bezsens.
Co wiecej olimpiada i hero daja wymierne korzysci w postaci dodatkowych skilli do pvp.