Też dostałam się do bety i to sporo wcześniej ale..grałam niewiele bo nie dostrzegłam w WAR absolutnie nic co obudziłoby chęć dalszej gry.
Krótko - póki co można wybrać dwarfa lub orka i to bez żadnych możliwości modyfikacji wyglądu - ot, deafult look postaci dla danej klasy. Przy czym dwarfice są okropnie brzydkie i wszystkie wyglądają tak samo . A wszystko inne kanciaste. Jakość tekstur postaci samej w sobie - WoW'owa, a nie wow!'owa. Animacje są..w miarę w porządku ale ciężko powiedzieć ze naturalne.
Interfejs ( mam nadzieje) przejdzie gruntowną renowacje bo w obecnej fazie nigdzie sie nie doszukałam możliwości zmiany wielkości okienek i czcionek - w chwili obecnej wszystko jest pokryte grainem, małe, zbite i kompletnie a'czytelne - to samo sie tyczy czatu.
Czcionki Imion ładne, pasują.
Startowa lokacja dwarfów do złudzenia klimatem przypomina ironforge, odrobinę bardziej monumentalne i zdecydowanie bardziej szare - i puste. Gracze zlewają się z tłem - w ten raczej..eh, mdły sposób.
Questy startowe bardzo..ee..standardowe - zabij zmutowanego squiga, wysadź szyb w kopalni - zawsze lepsze niż " Kill 10 plagued rats". Jest też nawet interesujący quest dający mw. jakieś pojęcie jak będą działały armaty i tym podobne urządzenia - standardowo, tak jak odpalało się Canon w Scarlet Stratholme - kliknięciem.
Walka ma dynamikę..niespodzianka..WoW'a. Standardowe point'n'click. Skille też na początku bardzo typowe. Ekran levelowania rozbudowany, podział na profesje itp.
Animacja jest..jakaś martwa. Brak mi wrażenia że postać faktycznie walczy a nie stoi i daje sie bić potworkowi X zanim przeładuje się skill.
Questy i lokalizacje zaznaczane są na (dość ładnej) mapce czerwonym kółeczkiem. Nawet moda nie potrzeba..
Na temat PvP jeszcze sie nie wypowiem - może uda mi się zmusić do grania dopóki znajdę w tej grze coś odkrywczego - ale wygląda na to że musiałabym grać faktycznie bardzo długo .
A 'mroczniejszy' charakter grafiki? Pff, jakoś nikt mnie nie okrzyknął Naczelną Mroczną za noszenie szarego swetra..WAR wydaje sie być takim właśnie, graficznym WoW'em w szarym swetrze.
( I tak, raczej nie zależy mi na koncie)