tczewiak napisał(a):
UPR.
No chyba, że wystartują wspólnie z LPR to wtedy na PiS - byleby przeciw Tuskowi...
dzisiaj, w zwiazku z wiadomoscia zamieszczona na bloku JKM o koalicji wyborczej z LPR i PR, przeczytalem kilka podobnych glosow, na roznych forach. przyznam ze jestem niemile zaskoczony, zwlaszcza ze uwazalem ludzi popierajacych UPR w wiekszosci za inteligentnych...
powstrzymam sie od obelg, mimo ze to flames, bo mam nadzieje, że tacy jak ty po chwili zastanowienia i zasięgnieciu garsci informacji, jednak zmienią zdanie.
po pierwsze pod wzgledem światopogladu UPR ZNACZNIE blizej dp LPR niż do PiS.
z tym wiąże się też tzw "ideowość". UPR jest najbardziej ideową partią, myślę że za to wielu ludzi ją ceni, o LPR można wiele powiedzieć, ale nie to że nie wierzą w gloszone przez siebie postulaty. PiS natomiast to partia bezideowa, z wielką wprawą używająca wzniośle brzmiących sloganów do realizacji interesów kliki rodem z Porozumienia Centrum.
i najwazniejsze na koniec: jesli chodzi o gospodarkę, choć pewnie o tym nie wiesz, bo jak sądze nie znasz nikogo z LPR, to znaczna część (śmiało mogę zaryzykować stwierdzenie, że około połowy) członków LPR, z reguły tych przed 30-35 rokiem życia, jest typowymi liberałami gospodarczymi. hasła socjalistyczne, używane były w celu pozyskania moherów i nieudaczników życiowych, których teraz przejął w większości PiS, więc rozbieżność programowa w tym pukncie będzie niewielka...
PS.
lewakom należy skonfiskować majątki i oddać je menelom, inwalidom i samotnym matkom, a ich samych wysłać na kubę. zrealizujmy ich postulaty!