Lil napisał(a):
bo mi wstyd za was
Wstyd Ci za mnie, a nawet nie wiesz co ja robie w szkocji. A moze zajebiscie sie spelniam na stanowisku w pracy i bardziej jestem zadowolony z samego siebie bedac tutaj niz w polsce? brales to pod uwage?
brales w ogole pod uwage, ze wiele polakow z wyksztalceniem, jada za granice po to, zeby dowartosciowac sie osobiscie bo w polsce nikt im szansy nie daje? wiesz ile zarabia grafik tutaj? specjalita w dziedzinach o ktorych szkoci nie maja pojecia?
po postu gowno wiesz i pierdolisz glupoty jak kazdy polak ktory siedzi w polsce i czyta jakies pierdoly ze polacy zebraja na ulicach, co jest gowno prawda w ogole bo sie z takim czyms nie spotkalem w ogole jeszcze.
@kkkkk20
Co do twojego posta. Pozwol ze Ci cos napisze. W Polsce, zarabiam 2-2.5k na stanowisku grafika/drukarza w agencji reklamowej w moim miescie. prace mam zajebista, zajebiscie ja lubie, spelniam sie w niej i czuje sie zadowlony po przyjsciu do domu. ale sa tego tez zle strony. Musze sie denerwowac, musze brac odowiedzialnosc za kilka osob, dostaje za to po dupie i zarabiam wdlg mnie za malo jak na umiejetnosci ktore posiadam. mam 25 lat i nie mam mieszkania, nie mam rowniez kobiety z ktora moglbym w jakis sposob zwiazac koniec z koncem i wziac mieszkanie na kredyt. Co w takim przypadku mam zrobic i wielki kkkkk, wziac mieszkanie na 30 lat w kredycie wiazac sie zjedna firma, ktora za 5 lat moze upasc?
zle rozumowanie masz, pomysl o takich ludziach jak ja i zastanow sie czy rzeczywiscie dobrze skonstrulowales swojego posta.
Co do patriotyzmu. Kocham Polske, ale w Polsce sie zle dzieje, i nie zanosi sie na to, ze sie dziac lepiej zacznnie. Napisz mi, przez ostatnie pol roku co rzad wymyslil na poprawe warunkow w Polsce? NIC, potrafia tylko sie klocic kto ma rzadzic, a gospodarka idzie do przodu, bo Polakow ubywa z kraju i dorabiaja sie za granica przyjezdzajac do polski i zakladajac swoje prywatne firmy za zarobione za granica pieniadze.
Nie gardze Polakami ktorzy siedza w kraju i zarabiaja 1000 zlotych bo sam jestem polakiem. 12 wrzesnia wracam do Polski i dalej bede musial jechac na stanowisku na ktorym nadal jestem. Ale za 2 lata, jak sie nic nie zmieni, ruszam za granice bez zadnych hamulcow zeby sie dorobic mieszkania, bo w Polsce na pewno nie wezme 30 lat kredytu.