kkkk20 napisał(a):
Tylko dlatego ze ktos nie jest pieprzonym dorobkiewiczem a gleboko wierzacym patriota...
Tylko dlatego ze cenie to co mam... Cenie Polske, dlatego ze cenie ludzi ktorzy poswiecili zycie abys ty mogl godnie zyc... To juz musze byc chory??
Nie - dlatego, że wyzywasz ludzi...
Cytuj:
A co ci dala Anglia...
Nic. A co mi dała Polska? Nic. Co mi zabrała Polska? Połowę majątku rodzinnego za czasów komuny, a teraz bierze kupę kasy na spedalonych pijaków żyjących na garnuszku państwa - a ja mam na to zapierdalać.
Cytuj:
Plan marshala obejmowal Niemcy ktore wywolaly taka wielka tragedie, zniszczyly pol europy... Ale Polski juz nie objal...
Gdzie ty się o wielki patrioto tej historii uczyłeś? U rydzyka czy w wyższej szkole biznesu bez stresu?
Cytuj:
Zreszta nie bede dyskutowal z ludzmi twojego pokroju, w ktorych nie ma ani krzty ducha patriotyzmu.
Nie tobie oceniać czy jestem patriotą.
Cytuj:
Ktorzy zagubili podstawowe wartosci...
Przeżyć, utrzymać rodzinę, wychować dzieci. To są podstawowe wartości.
Cytuj:
Bog
Sram na "boga" i wszelakie religie.
Cytuj:
Ojczyzna
A co ma to do wyjeżdżania?
Cytuj:
kolego
Nie jesteś moim kolegą. Nie znam cię. Na bycie kolegą trzeba sobie zasłużyć.
Cytuj:
Tak bylo od zawsze
O rly?
Cytuj:
ciekawy jestem czy w Szkocji naprzyklad ktora tez latami jak Polska walczyla o wyzwolenie. Sa takie blazny pokroju ciebie i jeszcze kilku osob na tym forum...
Ortografia, gramatyka, nie ma co - patriota.
Cytuj:
Ale jakos masowo nie opuszczali Szkocji by wyjechac do Angli na zarobek
No za czasów bravehearth to walczyli.
Hmmm, a w ostatnich latach (ostatnie stulecie)... śmiem twierdzić, iż się mylisz. Mocno.
Cytuj:
bo maja honor i sa z tego dumni
Ja też mam utwory Honoru na płytce i iPodzie. Jestem z tego dumny.
Cytuj:
Ja gardze ludzmi ktorzy gardza Polska i tym co im dala
Co mi dała Polska?
Cytuj:
Wielu znanych Polakow utozsamia sie z Polska (chodzi mi o sportowcow).
Muzycy też. Na przykład... mandaryna.
Cytuj:
Skoro ty jak i inni tutaj nie utozsamiaja sie z Polska
Ja zapewne utoższamiam się ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi.
Cytuj:
gardza Polska tradycja
Co to Polska tradycja? Przepierdolić pół majątku na wesele? Najebać się co weekend? Wspominać jak to było kiedyś i robić z siebie wiecznego nieudacznika?
Może mam śpiewać kociewskie przyśpiewki? Wstąpić do zespołu tańca ludowego? Orzełka sobie narysować na czole?
Cytuj:
polskimi korzeniami
Co to są Polskie korzenie?
Cytuj:
Jezdzcie Angolom i innym buty calowac, moze wam sie uda... a moze bedziecie zwyklymi parobkami gardzonymi w nie swoim kraju i mimo wszystko tego wam NIE ZYCZE.
Jedni jeżdżą całować buty za 25kzł miesięcznie inni całują Portugalczykom, Amerykanom, Niemcom, Francuzom, Koreańczykom i .... tym wstrętnym Anglikom za 800zł w Polsce.
Inni mają to szczęście, że ich rodzina pomogła im wystartować i mogli otworzyć swoją firmę, zdobyć wykształcenie.
Cytuj:
Pozdro dla normalnych
Kto jest normalny? Masz na to złotą definicję?
Cytuj:
Patriotyzm a Fanatyzm
No właśnie zachowujesz się jak fanatyk...
Cytuj:
Zaslepienie a Pamiec o Bohaterach
Nie tak dawno temu jeszcze bohaterami dla Polaków był Szarik i czterej pancerni.
Cytuj:
Nie znasz mnie nie oceniaj. Popatrz na siebie pewnie nawet do spowiedzi nie chodzisz bo po co?? Wartosci Religijne tez sa pewnie "be"
Jakby ci to powiedzieć. Nie każdy musi być wierzącym.