Timoty napisał(a):
Sorry ze przerywam wam dyskusje nt nerfa ale mam malutki problem z dps. Nie wiem co robie zle. Kumpel z gildi ma taki sam gear jak ja [prawie] i zawsze jest 2-3 w dps. A ja z 6-8. Moja sekwencja spelli do tej pory to
CoS,UA,Corruption,SL[jako renew] i podczas dot spam SB jak doty sie skoncza od nowa UA,Corruption SL [oponcionalnie] i spam SB. Mogłby mnie ktos skorygowac i podpowiedziec jak robic dobry dps?
Affli specced 43/7/11 i 1062 shadowspell self buffed.
jest kilka opcji:
1) kumpel ma tak naprawde duzo lepszy gear (np. duzo wiecej spell hit).
2) kumpel jest w "dobrej" grupie, np. z ele shamanem, dostaje PI etc. generalnie support, ktory zwieksza jego dps.
3) kumpel uzywa CoA, a ty CoS/CoE. CoA to 10-15% dodatkowego dpsu.
dpsowanie affli lockiem na tank'n'spank encounterach nie jest trudne - trzymasz wszystkie doty (immolate rowniez), spamujesz SB w wolnym czasie, life tapujesz i dark pactujesz cyklicznie, aby zawsze miec mniej niz 100% HP i aby pet mial mniej niz 100% many.
tutaj jest bardzo fajny spredsheet pozwalajacy na kalkulacje dpsu, z roznym ukladem talentow i sprzetu:
http://www.leulier.com/
ps.
ja rozniez gram na 43/7/11, wersja supportowa, z malediction, 1179 shadow dmg i 14% spell hit z gearu (16% dla affliction spelli, czyli cap).
jesli jest okazja, zeby uzywac CoA (bo ktos inny robi juz CoS/CoE), to osiagam ~1100dps i bardziej moja glowe zaprzata kontrola threat, niz sam dmg :>