DVD napisał(a):
Mark24 napisał(a):
za 5.45zł w polsce kupisz hoddoga i to bez ketchupu.
chyba w centrum warszawy. 2-3 złote max. duży hamburger 5 zł, czyli mniej więcej 1h nisko płatnej pracy, tak jak w UK.
nie całkiem za godzinę nisko płatnej pracy w UK (5 funtów) zjesz cały obiad (londyn, nie wiem gdzie dokładnie jest Roball, bo 5.45F za zawijanego kebaba to zdzierstwo), przez pierwsze tygodnie w UK tygodniowo na jedzenie wydawałem jakieś 30 funtów (w Polsce 30zł mi starczało na jeden obiad).
Teraz wydaję jakieś 60-70funtów tygodniowo i w kuchni bywam raz w tygodniu
Obiad w pracy - ~3 funty (chinszczyzna, chicken/ryba z frytkami na wynos) lub kanapki (dwie za funta).
Angielski allday breakfast - 3-5funtów (fasolka, kiełbaski, becon, pomidor, pieczarki, jajko itp. - to wszystko na raz) kawa lub herbata.
Picie jest jeszcze tańsze - piwo w sklepie od 70p, w pubach sieciowych (dużych) od 1.50p, w pubach małych trochę drożej.
Wino od 6 funtów za butelkę (w pubie).
Obiad w pubie (w pubach angielskich można też porządnie zjeść) - 4.95F + jedna pinta gratis (do wyboru do koloru).
Generalnie za 10F można wypić ze 3-4 piwa i zjeść siedząc sobie wygodnie w fotelu w angielskim pubie. W Wwie jeden wypad do pubu odchudzał mnie czasami o kilkaset zł...