nat napisał(a):
hunter nie ma najmniejszych szans z lockiem 1/1.
bg? w czym hunter jest niby dobry na bg? mowisz o random av i top killing blow? omg dps class ma wiecej killing blowow niz healerzy i dps palkowie
design aren? nie badz smieszny, dla kazdego arena jest taka sama, mag czy elemental shaman radzi sobie bez problemu
gdyby nawet arena bylaby zupelnie czysta jak ta w stv hunter i tak posysalby, w 5/5 masz 3% hutnerow top20 5/5 ze wszystkich bgrup, powiedz mi ze wszyscy stoja za slupem i nigdy nie mozesz nikogo strzelic
w grze sa tez inne klasy niz lock, i hunter ma z nimi calkiem spore szanse.
nie twierdze, ze jest to klasa wymiatajaca, ale BM hunter w 1v1, jesli wystartuje z odpowiedniej odleglosci, to jest naprawde spore zagrozenie (np. ja, pomimo, ze mam praktycznie najlepszy gear do pvp - 13k HP, capniety resilience, to grajac na affli musze lykac healthstony przeciwko takiemu hunterowi).
co do BG, to chodzilo mi o ogolne osiagi hunterow - duzo dmg done, duzo killing blows.
sporo miejsca na poruszanie sie, mozliwosc atakowania z maksymalnej odleglosci - do pozwala hunterom rozwijac skrzydla.
w kwesti aren ciagle uwazam, ze to wina designu.
hunter, jako klasa, zostal tak zaprojektowany, ze gracz musi trzymac przeciwnika na dystans (np. rogue zostal tak zaprojektowany, ze musi kontrolowac przeciwnika).
obecne areny nie pozwalaja trzymac przeciwnikow na dystans, ze wzgledu na maly rozmiar.
jeszcze jako ciekawostke dodam, ze - jak na ironnie - najlepsi hunterzy wykorzystuja LoS na potege (vide hamchook).