Keii napisał(a):
Trudno, żeby nie miał lepszej grafiki - konsola jest na rynku dłużej, więc twórcy gier nauczyli się lepiej wykorzystywać jej bebechy. PS3 dojdzie jeszcze do tego poziomu i go przewyższy, o to się nie martw - sprzętowo jest potężniejszy od X pudła.
Ps3 nie zdeklasuje xboxa jezeli chodzi o jakosc grafiki.
Keii napisał(a):
Jeśli lubisz oglądać czerwone okręgi na obudowie konsoli, polecam Xa.
Czerwonych okregow nie trzeba sie juz bac o ile sie kupi nowy model falcon z procesorem w tech 65nm. Mozna juz go dostac spokojnie w polsce np. halo edition. Mozna go rozpoznac po porcie hdmi ktorego nie bylo w starym premiumie.
Jezeli chodzi o kwescie xbox vs ps3 to jest to raczej kwestia preferencji.
Zadna z tych konsol nie jest bardziej przyszlosciowa od drugiej. W przyszlosci raczej podziela rynek po polowie. Pewne jest ze wiekszosc zachodnich gier bedzie wydawana na obie platformy rownoczesnie, a wiekszosc wschodnich firm bedzie produkowala gry na obie konsole.
Skonczyly sie dobre czasy kiedy oplacalo sie dac lapowe za exclusive.
Dzisiaj zaden pieniadz nie smierdzi jak na gre trzeba wylozyc 30mil $.
Ja osobiscie kupilem xboxa bo irytuje mnie strasznie oswietlenie w grach na ps3, jest jakies takie strasznie blade. Drugim powodem jest fakt ze strasznie nie lubie dlugich loading time'ow co jest bolaczka ps3.
Ale za to musze bulic za multiplayer i niedlugo bede musial zmieniac plytki podczas gry na konsoli co jest niefajne.
No i od ps3 finalnie mnie odstraszyl brak gier.
Cytuj:
Bardzo konstruktywna wypowiedz, moze cos wiecej?
EDIT : A co do tej przyszlosciowosci? Np. GTA 4 moze byc po prostu "biedniejsze" na Xie, bo korzysta z 2 stronnych plyt DvD 9GB, a PS3 ma Blu-Ray 25GB. Zmiesci sie po prostu wiecej danych.
Raczej malo mozliwe ze gry na xboxa beda "biedniejsze". Wydawcy pojda droga 2x dvd.
A akurat GTA4 na xboxie bedzie wymiatac bo pojawi sie dodatkowy episodic content do sciagniecia.