zaboleq napisał(a):
Kilka pytan do Maga:
1.Ktory build jest najlepszy do PvE (solo) .Slyszalem ze do 29,30 lvl fire albo arcane , a powyzej 30 frost - jednak nie mam pojecia czym jest to uwarunkowane
2.Ponoc najszybsza metoda zdobycia duzego expa magiem to stosowanie AoE .Jednak szczerze mowiac nie widze jakos maga otoczonego mobami bo przeciez mala ilosc hp sprawia ze mozna szybko pasc , ale zapewne sie myle .Jesli tak to moglbys mi ktos wyltumaczyc na czym owe skuteczne AoE-wanie polega.Jakich spelli uzywac oraz na co uwazac ??
1. Najlepszy jest taki build z jakim Ci sie fajnie gra. Jesli wolisz duze liczby i troche czesciej pic mane - fire. Jesli nie masz cisnienia na liczby, mozesz troche wolniej bic moby, ale rzadziej pic - frost. Ale naprawde - to nie sa wielkie roznice i to nie tak, ze bedizesz lvlowal 2 razy szybciej, albo 3 razy wolniej. Z doswiadczenia - lvlowalem fire 1-60, potem arcane/frost miedzy 60-70.
A na 30 lvlu dostajesz w drzewku frost IceBlocka czyli niezniszczalnosc na 10 sekund (chociaz sam tez nie mozesz nic robic) - przydatnosc tego talentu podczas levelowania jest conajmniej dyskusyjna.
2. Ponoc. Ale musisz znalezc fajne spoty, musisz miec tam troche miejsca itd. itd. - ja fanem tego rozwiazania nie jestem. Ale jak sie uprzesz to idziesz we frost i bawisz sie glownie Blizzardem, Cone of Cold, Frost Nova itd. Podkreslam, ze ja generalnie nt. lvlowania AOE g... wiem, wiec wiecej sie nie wypowiadam. (dodam tylko, ze mag nie jest otoczony mobami - zalozeniem lvlowania frost AOE jest to, ze moby do Ciebie nie dochodza ... ale to raczej sport powyzej 40 lvlu (mount i Ice Barrier - talent na 40 poziomie jesli idziesz w calosci we frost)