@ zaboleq
weź sobie druida
alchemy+herbalism (lub jak masz więcej czasu LW+skining)
dbaj koniecznie o cooking/fishing
first aid mozesz praktycznie olać - ja nigdy sie nie bandażoiwałem ani nie widziałem żeby inny druid to robił (aczkowliek w end game na progres raidach może się przydać)
leveluj jako feral, do instancji chodź jako tank/dps
od +/- 40 lvl zacznij zbierać również sprzęt pod hea i dla boomkina, zrób sobie respec w drzewo i respeca w boomkina żeby zobaczyć jak się tym gra, potem znoof feral - chyba że masz gildię która Ci pomoze jako resto druidowi pozyskiwac gold i szybko levelować - generalnie ludzi których poznasz levelując to będą Twoi najlepsi i zaufani kumple do czasu skasowania WOWa bo w endgame będziesz miał dkp i violetmadnees.
jak tylko stuknie Ci 58 lvl idź do outlandu
tam ASAP zajmij się farmieniem honoru w cenarion expedition (Earthwarden)
na 70 lvl konieczniue zacznij graĆ areny żeby powyciągac jakieś epaxy (najlepiej do heala) i znajdż rajdująca gildię (optymalnie żeby byli to ludzie z którymi levelowałeś, zorientuj się czego im najbardziej brakuje
heal ?
tank/dps ?
boomkin
generalnie druid z gearem resto i gearem feral jest b.cenny dla większości gildi
druga opcja to szaman ale nie lewelowałem więc ktoś inny bedzi Ci musiął nakreślić szkic grania szamanaem
namawiam do druida jako pierwszej posatci bo będziesz mógł posmakowac i tankowania i dpsu melee i healu i caster_dpsu co dla Ci lepszy wglad w to co się dzieje w instancjach. Jak Ci coś będzie odpowiadało bardzo bradzo to mozes zawsze wylewolowac jakąc wyspecjalizowaną klasę (np huntera żeby farmił gold dla Twojego druida którego gildia wrobi w leczenie).
have fun