Zemiczku... nie obrazaj sie znowu bo to nie ma sensu... ty grasz druidem, ja uwazam ze poprostu lubisz bycie druidem i w to nie wnikam... tyle ze z twojego opisu wynika pare rzeczy ktore chce sprostowac... tylko z powodu jakby mial to czytac ktos kto dopiero zacznie grac w EQ... No wiec po koleji:
Cytuj:
Czesc ludzi (wsrod nich i Tux) jest zdania ze dru sie nie nadaje do grupy czy to na raid czy do grupy.
Dru nadaje sie do grupy i na raid... tyle ze... heh na raidzie powiedzmy jako nuker, buffer i healer casterow a w grupie... heh snarer napewno, w sumie DoT/DeBuff ale heh potworki w dzisiejszych czasach za szybko padaja zeby to mialo znaczacy wplyw na szybkosc grupy =/
Cytuj:
Multum razy bylem w grupie MH, bo po prostu nie bylo clera, i owszem jest to BARDZO ciezka sytuacja dla dru bo moj max heal to raptem 290-300pt plus regen (6 na tic) na tanka ktory ma 1000+ hp bez buffow.
Tak gineli mi ludzie, ale byly to takie sytuacje w ktorych nawet kleryk by nic nie zrobil...
Trzeba wiedziec jak grac!
Zawsze staram sie zeby mi MP MA nie schodzil poznizej 4 bubow HP! prz czym zawsze mam w zapasie 1 awaryjny heal.
Jestem wtedy nonstop Oom (zostaje ten awaryjny bub many, o ktorym nie informuje grupy! jak jest blisko dolka zrzadam mana break)
I zawsze mowie MP ze nie jestem cler i zeby o tym pamietal.Zawze tez prosze o ile jest wolny spot zeby sciagneli clera jesli jest to mozliwe.
Zemicz'que ja nie neguje ze bardzo dobrze znasz sie na classie druida, spellach itd. ale jak to sie mowi z pustego i Salomon nie naleje...
Wykaz wazniejszych healingow:
Greater Healing-300hp,150 mana (clr 24,dru 29)
Superior Healing-583hp, 250 mana (clr 34,dru 51)
Nature's Touch-978, 400mana (dru60)
Chloroblast-428hp, 175 (dru 55) <-z dru heali ten mi sie w sumie podoba
Complete Healing-full heal, 400 mana (clr 39)
Widac tu ze w porownaniu CLR/DRU jezeli chodzi o healing DRU musi zuzyc duzo wiecej many zeby shealowac to samo hp co clr=>wieksze downtime'y a w gorszym wypadku healer shouts OOM w polowie walki... dlatego na wyzszych poziomach nikt nie wezmie dru zamiast clr, jezeli to razem.
Cytuj:
w grupie zawsze kogos brakuje, kwestia tego czy ci co sa potrafia tak grac by wypelnic role tej brakujacej postaci...
Na pewnym lvlu sie Telumq koncza polsrodki... nie moze byc rooting wiz zamiast encha ani dru lub nawet shaman zamiast clr...
Nie twierdze tym ze dru jest bezuzyteczny, Heal, DoT, DS, Nuke, Port itd. druid po prostu jest taka klasa ktora duzo moze ale w niczym nie bedzie sie specjalizowac... jak moj druidek byl maly i sie pytal tych high 30 lvli (taki maly kryzys grania wiziem byl hehe) co jest najwiekszym atutem dru odpowiadali (oprocz standardowego ze dd-do ice comet kiedys trzeba bylo polozyc 2 smoki hihi) to jeszcze, being versalite... tyle ze eh...
Ehhh Zemiczq, to nie jest skierowane do ciebie tylko do ogolu, nie odbieraj tego osobiscie tylko co NAJwyzej jako temat do dyskusji... i naprawde nie ma sie o co obrazac... nie ja robilem druida =/
BOZE! ale sie napisalem... =/ jestem normalnie... wypalony