Witam!
Przedstawiam wam mój projekt gry MMORPG(ŚródziemieOnline), który aktualnie tworzę. Gra będzie opierała się na podstawie twórczości J.R.R Tolkiena(WP-Trylogia, Hobbit).
Nazwa:
ŚródziemieOnline
Grafa i silnik gry:
2d - vbGORE
Forum Projektu:
http://projektmmorpg.mojeforum.net/
Przykładowy Screenshot(standardowy):
Coś o projekcie:
Zainspirowany książkami i filmami o WP postanowiłem stworzyć grę MMORPG, ponieważ nie znałem żadnego z języków C++ / Delphi, zrezygnowałem.....
Na wakacjach trafiłem na stronkę o robieniu gier 2d w maker'ach, i w takim prostym silniku powstało kilka map,stworków,itemków itd. - To było beta gry, ale to było i minęło. Znalazłem dużo lepszy silnik gry: vbgore, niestety dopiero go rozgryzam:/ Celem tego MMORPG będzie odwzorowanie fantastycznego świata, stworzonego przez J.R.R. Tolkiena, nie koniecznie trzymanie sie fabuły, ale mapy będą odzwierciedlać Śródziemie jak najlepiej - Atlas Śródziemia - mam takie cacko:)
Postępy:
-zbieranie grafik do gry(później będą "własnoręcznie" stworzone)
-testowanie silnika gry;/
Rekrutacja do Teamu gry:
-Grafik - na pewno sie przyda, ponieważ ja nie jestem za dobry
-Developer
-Programista - ktoś znający się na vb6 (5) - bo ja dopiero się uczę....
Wszystkich chętnych do pomocy zapraszam na forum! Rejestracja... jest taki przycisk na górze forum:)
Nie podoba Ci się projekt?? nie lubisz gier 2d, to nie "gra" dla Ciebie!
Wiem, że zostanę skrytykowany przez graczy WOWa itd. i stałych bywalców forum, ale pozytywne komentarze mile widziane!