Quetzacotl napisał(a):
Nie mówie, że Benhaker to zły trener, wręcz przeciwnie, ale jak sie przyjrzec dokładniej to dużo lepiej na tle reszty trenerów nie wygląda.
Oj bardzo dobrze wygląda, to jest całkowicie inna filozofia trenowania niz u naszych geniuszy wychowanych na podręcznikach taktycznych z lat 50, inny sposób motywowania zawodników, inny sposób prowadzenia kontaktów z mediami. Z tego co słyszałem to bodajże Donadoni (nie jestem na 100% pewien) powiedział że najlepsze treningi jakie miał w zyciu to właśnie pod wodzą Benhakeera. Wójcik to partacz i karierowicz, teraz wrócił do trenowania Zniczu Pruszków po tym jak nie dostał się do sejmu, był chyba najgorszym trenerem reprezentacyjnym od 90 roku, no może nie licząc Bońka. Co do Janasa to niezły taktyk ale ma lekkie problemy z samym sobą co troche utrudnia mu efektywne trenowanie.
Cytuj:
Chciałbym zauważyć, że Benhaker też jeszcze nic wielkiego nie zrobił
Jak dla mnie zrobił, zmienił nastawienie piłkarzy do gry w kadrze, nie znając polskiego języka, będąć człowiekiem z zewnątrz wylansował więcej młodych talentów z polskiej ligi niz jego poprzednicy, pokazał że naprawde jak ktoś dobrze gra to dostanie swoją szanse, prędzej czy później. Ma prawie 100% poparcie kibiców i kadry. Dla mnie jego "kadencja" to już sukces niezależnie od awansu na EURO, trzeba patrzeć bardziej perspektywicznie niz te pare meczy do przodu.