Cytuj:
DAoC będę miał za kilka dni, już jedzie, dręczy mnie niezmiernie pytanie dlaczego akurat Bedevere ???
Patrząc na liczbę grających tam jest mało graczy ???
Czy ma leprzego pinga, czy jest ciekawszy, czy czymś się te serwery różnia ?
Bo tu gramy
A powaznie - Bel jest w srodku jesli chodzi o ilosc playerow i to jest moim zdnaiem ok.
Swiat gry naprawde nie jest duzy i bolesne jest jak cholera wczodzenie sobie w droge i polowanie w 5 na jednego slabego pixie
Cytuj:
Jaka jest różnica pomięcy serwerami Normal i Roleplay ?
Taka ze RP servery sa RP czysto - tam masz 100% odgrywac postac, mowic jak ona etc.
Jesli o mnie chodzi to to odpada - trza plynnie znac angielski zeby nie robic na takim serverze za "Kalego"
Cytuj:
- wiem że jest cos takiego jak hiding w UO i czy to działa ? Jak działa, opłaca się w to wchodzić?
- Czy moge walić z łuku w starciu (closecombat) czy jestem bezbronny jak baranek będąc łucznikiem. Jak łucznicy się bronią w CC.
- Jak silny wpływ na rozwój postaci będzie miał wybór rasy czy można to potem wyrównac rozwojem ?
- Jeżeli nastawiam się na rozwój DEX na ile mogę odpuścić sobie inne atrybuty i czy mogę, które sa ważne (tak w praktyce)?
dzięki
Hiding moge rozwijac tylko scout (stealth) i wlasciwie only scout i infiltrator (minstrel... jakos chyba nie rozwija tego choc moze).
Dla tych profesji jest to cenny skill.
Z tego co wiem to strzelanie z luku jest jak rzucanie czarow w CC - potencjalnie mozliwe jesli gosc Cie nie trafia (wiec do zrealizowania tylko z duzo slabszym przeciwnikiem)
Jesli chodzi o wybor rasy to warto wybrac dobrze
Sa gotowe templaty (zobacz w linkach).
Jesli chcesz zrobic tanka z rasy ktora ma high int to nigdy nie bedzie to dobry warrior.
Zazwyczaj masz do wyboru 2-3 rasy max i decyzja ogranicza sie do tego czy wybrac kogos troche mniej zrecznego ale za to silniejszego czy np. pojsc na max w zrecznosc.
Jesli chodzi o statsy to ich sie NIE ROZWIJA.
Zdaje sie jest tak ze kazda rasa ma 2 statsy ktore jej same rosna wraz z levelem.
I warto wybrac taka ktorej rosnace statsy sa ci potrzebne