Alley napisał(a):
Dawaj upierdole ci nóżki,albo rączki(...)
mocny argument. taki akademicki. gdzie studiujesz?
KromeR napisał(a):
(...)Niezatrudnianie osob niepelnosarawnych ma bardzo powazne konsekwencje zarowno dla samych niepelnosprawnych jak i dla calego spoleczenstwa. Wystarczy wymienic problemy zwiazane z:
1. wykluczeniem spolecznym,
2. koniecznoscia subsydiowania osob niepelnosprawnych, ktore nie moga sie utrzymac
3. ogolnie pojeta produktywnoscia spoleczenstwa i aktywnoscia zawodowa(...)
ad 1. tzw. "wykluczenie społeczne" to typowo lewacki frazes. można dowieść bowiem, że każdy nieudacznik życiowy, jest z jakiegoś powodu wykluczony społecznie.
ad 2. rozumiem, że kategoria "konieczności" jest już jasno zdefiniowana przez ciebie i tobie podobnych misjonarzy sprawiedliwości społecznej. wyobraź sobie, że są ludzie którzy nie odczuwają konieczności pomocy kalekom. cieszysz się, że państwo ich do tego zmusza? nie odpowiadaj.
ad 3. bzdura. każda ingerencja w rynek i zachwianie jego równowagi wiąże się bezpośrednio lub pośrednio z obniżeniem efektywności jego funkcjonowania. oczywiście możesz być keynesistą i twierdzić zupełnie coś odwrotnego, ale wtedy dyskusja na płaszczyźnie ekonomii możemy sobie odpuścić.
Cytuj:
Ps. A tobie Taunis zycze zebys sie kiedys przekonal na wlasnej skorze jak to jest. Wtedy zoabczysz ile warte sa te twoje pierdoly, ktore opowiadasz z takim zaangazowaniem.
argument równie nie do zbicia, jak ten który zacytowałem jako pierwszy. ja tobie życzę, żeby cię chłopaki z NOPu, jak przykładnego lewaka, powiesili na jakiejś gałęzi, bądź latarni. podyskutujemy?
Cytuj:
mezszczyzni
nie mogłem się powstrzymać.