ja się za bardzo nie znam ale z tego co widzę dmg z wsów ma znikome znaczenie dla ogólnego dmga zadanego przez danego gracza, chyba że jest nim
SAM więc dla mnie logiczne jest że SAM musi dbać o to żeby wykręcić wsami jak największy dmg a pozostali żeby ciosami
jak ktoś znajdzie jakieś wyniki parsera gdzieś w necie na którym dmg z wsów ma jakieś znaczenie dla ogólnego zadanego przez 1 gracza mobkowi to niech wklei (opisując warunki), musi być jakiś dowód że wsy są do czegoś przydatne (nie piszę o skillch) bo tak na prawdę nie są (oprócz dla SAM)
http://mmorpg.pl/viewtopic.php?t=11038&postdays=0&postorder=asc&start=2780
nie ma sensu wg mnie za bardzo się 'emocjować' dmg 1500 czy 1900 z wsów skoro zsumując dmg zadany z wsów i niewsów SAMurai może okazać się słabym dd w porównaniu do np. drk,war,drg,mnk
kombinowanie z subami i używanie ja ma największy wpływ na dmg i nie ma sensu porównywać dmg zadanego przez gracza który użył wszystko co może z jakimś któremu zeszło wszystko co miał + być może jeden z nich nie zdążył zrobić wsa na mobku + itd.
prawdopodobnie nie da się stworzyć równych warunków wszystkim których chce się zbadać, poza tym znaczenie ma też w jakich rękach jest jaki job, pisanie że SAM jest super ma sens tylko wtedy jak gracz który go używa wiec co robić żeby SAM był super, tak samo z innymi jobami i graczami jest, nie da się stwierdzić że jakiś job jest super jeśli nie zestawi się go z graczem (patrz link)