Akhloke napisał(a):
a jak chcecie hardcorowego pvp to idźta do jakiegoś innego mmorpga, proste?
proste, ale podaj mi tytul tego innego mmorpga.
dobrze wiem, ze w wowie nigdy takich hardkorowych zmian nie uswiadcze, bo to gra nastawiona pod inna grupe odbiorcow, ale chcialem pokazac w jak sprosty sposob mozna stworzyc wciagajace world pvp.
napewno nie zgodze sie, ze taki system sprowadzi sie do "uber pro maniakow bijacych lowbies i powodujacych quitowanie calego player base".
w przypadku takiego pvp mentalnosc graczy sie calkowicie zmienia, na kanale LFG pojawialy by sie oferty nt. ochrony, czy tez eskorty, pojawialy by sie listy goncze za gankerami etc.
w kwesti balansu chodzilo mi natomiast o to, ze nikt juz nie bedzie whinowac na OP setupy na arenach etc, bo w world pvp bedzie mogl sklecic dowolna ilosc kumpli i nie bedzie niczym ograniczony.
w duzej grupie OP specce przestaja byc OP, a i gear nie odgrywa tak duzej roli.
areny to fajna odskocznia, tak samo BG, ale nie wiele ma to wspolnego z idea prawdziwego pvp w grze mmorpg.
WoW ma potencjal, bardzo fajny system walki i mechanike, szkoda taki potencjal marnowac.
ps. czas ise lognac i wydac 5k arena points, 73k honorku i znow zaczac roflstompowanie w sandboxie ;]