Arto napisał(a):
1. Jakie rate sa na offie?? czy wszystkie servy maja takie same rate czy kazdy inne(np. Teon inne Bartz inne itd)
2.Na jakim servie najlepiej grac?
3.Co to jest acumen(wiem tylko ze cos z magami)
4.Co to jest dokladnie CP(Combat points i to do pvp jest tyle wiem)
5.jakie sa te wszystke grupy do ktorych zalicza sie klasy(no wiecie DD tank itd)
6.Co sie dzieje z moimi skillami ktore osiagnolem do tej pory jesli zrobie sube??
7. tak dokladnie co to sa Dye(wiem poczesci ale jakbym mial wytlumaczyc to bym nie umial )
8.Jakie staty sa najwazniejsze dla BD,Gladiatora,DA
9.Czy jak chce zrobic soulshoty lub spirit shoty to musze do jakiegos dwarfa isc czy samemu sie da(bo wiem ze kazda postac ma jakis tam skill na lvl1 do craftowania czy cos)
10.Czy da sie ewoluowac te Baby petsy coguara,kokkabura i buffalo na wieksze formy tak jak hatlinga w stridera ?
1. hmm... mozna to nazwac 1x wszystyko ^^
2. to zalezy jaki time zone preferujesz i gdzie masz/bedziesz mial znajomych
Teon i Franz to europejskie servery
reszta to amerykanski time zone
3.Acumen to buff od propheta ktory zwieksza cast speed
4. CP to takie jakby HP tylko ze jest urzywane podczas pvp (tzn w pvp najpierw tracisz cp potem hp a potem nearest village
)
5.
DD czyli zazwyczaj close combat fighterzy
Archers czyli lucznicy
nukerzy czyli magowie
tanki - to tanki
Support
Healerzy czyli bp, ee,czasem SE
bufferzy czyli pp, se, ee. wc
i BD/sws
6. jak zrobisz sube to skille maina zostaja na mainie a skille suby masz na subie (wykupione wszystkie do 40lvl i 0 sp)
7. Dye czyli farbki potrzeba 10sztuk do zrobienia tatto ktory "zmienia" staty postaci np. +4 str/-4dex kupuje sie je u mammona. sa +/-1 - +/-4
spoil i craft czyli krasie
8. BD - nie zaklada dye (IMO jesli chodzi o pvp) w pve +dex i str ale nie duzo
Glad - Imo dex do re-use skili
DA - Con na tankowanie
ale tu jest duzo teorii( rozne setupy ) kazdy moze sie przy tym klucic
9. masz skill crafta ale to jest "common craft" ktory sie zwieksza z lvlem i mozesz tym robic czapki maski potki itp itd. a do SSow to potrzebujesz krasia na 20+ lvlu (tzn zalezy jakie ssy potrzebujesz)
10. nie one nie ewoluja mozesz nimi dobic 80lvl i bedziesz mial nie najgorszego heala
jak cos pokrecilem to mnie poprawcie...