umiejętność strejfowania (neologizmy ftw!) jest mniej przydatna niż w innych grach, ale pomaga, parę razy udało mi się na strejfie przeładować zanim koleś mnie zaciukał, tak więc także polecam - niestety przy bardziej pro graczach to na nic się nie zdaje.
Przegięte są dwie rzeczy - zabijanie z noża i naloty. Nóż to najskuteczniejsza broń, można wpaść na kolesia i zabić go szybciej niż on Cię zastrzeli (zdarzało mi sie tak ginąć jak i zabijać) Szkoda tylko, ze nie dali jakiegoś dźwięku - jak w ET się zabijało kolesia nożem w plecy to włączał się dźwięk beczenia owcy - takie miłe to było
O nalotach nie wspomnę, bo każdy kto gra, ten wie
Na początku denerwowała mnie skuteczność broni - ledwo gościa widac, a Ty "ciach" i trup. No ale potem pomyślałem: "halo, przecież jesteś żołnierzem jednostek zajebiście specjalnych, potrafisz wykończyć pluton talibów zupką chińską" - więc raczej to jest na miejscu.
Wkurzającą i zajebiście przyjemną sprawą (to zalezy po której stronie lufy jestes) jest strzelanie przez ściany
Ile razy goniłem kolesia z wielkim czerwonym napisem nad głową <zabij> - ten siup do pomieszczenia a tu seria po ścianie i trup - rewelka.