Razel napisał(a):
to masz szczęście
problem jest dość szeroko znany na forum nvidia dorobił sie topicku ze 115 stronami:
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=25381, najskuteczniejsza metoda walki z tym błedem jest zmiana gfx na ati co tez nie omieszkam zrobić przy pierwszej sposobności.
Akurat w przypadku tego błędu zmiana na ATI nic nie da bo ten problem dotyczy również kart tego producenta. Sam mam laptopa z Vistą i GF8400 GS i widziałem powyższy błąd. Nie jest to wina sprzętu (pod XP wszystko jest ok) a źródło problemu leży gdzieś pomiędzy driverem a systemem operacyjnym, co powoduje, że ewentualny fix nie jest sprawą łatwą. W moim przypadku nie ma żadnej prawidłowości. Przez kilka miesięcy był spokuj, potem problem pojawił się na około tydzień, żeby ponownie zniknąć na kolejnych kilka miesięcy itd.
Na forum Nvidia jest 2134215346456457567 sugestii, rozwiązań tego problemu - może któreś okaże się pomocne. Osobiście zauważyłem, że błąd pojawia się o wiele częsciej, jeżeli mam włączonego Windows Defendera. Poza tym, reinstalacje driverów, całego systemu itd. nie przyniosły żadnych efektów.