Marass napisał(a):
...
od X lat ludzie chodza na ewent po ewencie miedzy 20-??? bo: 1. nie maja co ze swoim zyciem zrobic 2. cierpia na bezsennosc 3. nie pracuja 4. sa chorzy... takie jest moje zdanie... czasem mam wrazenie ze mylisz FFa z RL lub zyciem zawodowym(FF to nie praca tylko fun)... pamietaj ze ludzie maja prace... rodziny... wlasne sprawy... ....
nie przesadzajmy, normalny człowiek codziennie zapierdala od 6-20 żeby:
pracować
dbać o rodzinę, siostrę, dziadka, babcie, psa
być z ludźmi
modlić się
itd.
to że ktoś sobie tak układa życie że nie ma czasu
DLA SIEBIE po 20.00 to bardzo niedobrze, ja potrafię jakość zmusić ludzi w realu żeby mi dali spokój po 20
bo też wymagam tego od życia i ludzi, jak ktoś wymaga opieki ludzi wieczorem to tylko współczuję i radzę samodzielności się odrobinę nauczyć lub
nauczyć jej innych, 3-4h wyrwane z życiorysu 1-2x w tygodniu przez ułamek życia żeby się pobawić jest niczym w porównaniu z marnotrawstwem początkowych 7 lat życia gdzie każdy bardziej zachowaniem przypominał małpę i dopiero kolejne 10 lat coś zmienia w ludziach, jęczenie o kilka playdni w FFXI jest poniżej pasa, nikt tu nie jest prezydentem że ktoś inny mu grafik na 4 lata układa, to że ludzie są z natury wygodni i leniwi -> co mnie to obchodzi
nikt nigdy nie pisał/mówił że ffxi to lekki kawałek zabawy, jak się komuś nie podoba niech sprzeda konto, da biednym, wywali przez okno, cokolwiek, nie można się męczyć kosztem reala/rodziny/pracy itd., jak ktoś tak robi to bardzo niedobrze i niech lepiej przestanie grać jak najszybciej, jak ktoś to robi swoim kosztem to gdzie jest problem ?
sky run powinien trwać od 20-22, 40 minut na eina to nic w porównaniu z zaplanowaniem nowego terminu, godzinne zebranie się, czekanie na innych i 30 min eventu, ale ja się nie znam, może lepiej rzeczywiście z kolejnego 30 minutowego eventu zrobić 2godzinny jak to mamy w zwyczaju
kalkulowanie co się komu przyda i skąd jest dokładnie takie samo jak bicie kirina gdzie sprzęt który z niego wypada jest coś wart dla bardzo MALUTKIEJ garstki graczy a zapierdzielać po niego muszą całe masy przez dłuuuuuugie miesiące, tego się wytłumaczyć prosto nie da, jak ktoś gra dla siebie i tylko dla siebie spędza czas w finalu to ...