w ogole stok sie urwal z choiny i pieprzy glupoty :/
porownanie rdm refresha do ninja ele debuffow mnie rozwalil na miejscu...
zal dupe sciska..
ja mam macra na nuki, w 5tym macrosecie rdma. z full zmiana equipu.
no i co z tego?
uzywam tego jak jest to koniecznie, a nie, bo mi sie podoba...
zwykle do chainspell+nuke, albo jak rha/veji dra sie "nukac!"
zaden normalny rdm w endgame nie uzywa nukow, wysmialiby na miejscu twoj nedzny zrezistowany dmg.
no, chyba ze masz uber equip, max ele (z meritami), max thunder/ice acc, max int (merity), to moze dasz rade nuknac fafa w MB za 1000 jak Kiana.
ale to jednostkowe przypadki, z reguly uznawane za dziwactwo
zgadzam sie z simim, ze rdm powinien lazic na powazne eventy rdm/whm.
kazdy rdm ktory bierze inny sub jest albo leniwy, albo zmusili go do chainstuna.
whm sam nie da rady obsluzyc wszystkich tankow i melee, zeby gra byla efektywna, rdm jest po to, zeby odciazyc go od tego zdziebko (oczywiscie, po przywaleniu najpierw podstawowych debuffow - chyba ze wlasnie poszlo discharge z bossa salvage, to wtedy rzuca to co rzucal i w ulamek sekundy paralynuje tanka, ktorego z whmem ustalil, ze bedzie "obslugiwal" i w dalszej kolejnosci melee)
nuki na bossach salvage to smiech na sali, nie dosc ze nie masz equipu ( i 90% masz resist - zalezy tez od bossa, na zhayolm udalo mi sie nukac jakos za ok 300), to i tak rece pelne roboty leczeniem, debuffowaniem, zdejmowaniem statsow.
z /blm to cie stok na salvage nie powinni wpuszczac.
co do macr do debuffow, zalezy co bijesz, max enfeeble + mnd, lub max mnd + enfeeble.
Vejitta napisał(a):
Bo nie bede sie pytal czym ty bijesz i co ze wyciagasz cale 22 physical dmg
nie sadze zeby robil 22 enspellem ;p