Ja mam Ultimate, właczone Aero i zjada sobie 700 MB, nie wiem na co ludzie whine'uja, ale podobnie jak Desh nie miałem większych problemów z nią.
RAM'u w sumie mam 2GB, ale jeszcze nie zdarzyło mi się narzekać na performance dlatego że dla gry zostaje "tylko" 1.3 GB (a próbowałem CoD4, Lost Planet, Supreme Commander z tych bardziej wymagających, w niedzielę zobacze jak AoC bedzie smigal ;p)
Najwiekszy stress jaki jej zrobilem to odpalenie 8 kont Lineage 2, ale to stara i beznadziejnie napisana (pod kątem samego kodu) gra i raczej zwalniala z powodu doczytek terenow - z dysku, na 8 kontach jednoczesnie
. Tak czy siak chwalę prace systemu, nie musze nic grzebać, nie mam problemów ze sterownikami (8800 gtx).
Niektórzy nie wiedzą jak UAC wyłączyć i wywalają Vistę 'bo się ciągle o mnie pyta czy na pewno chce zrobić to co chce zrobić' _-_
Gry chodza, VPN do pracy chodzi, LAN dziala, net działa, Eclipse smiga, a jak kogoś denerwuje wysokie zużycie RAM'u nawet w stanie spoczynku, to niech wyrzuci z SideBar'a pasek ktory to pokazuje ;]
Ogolnie - wczesniej mialem XP i po przesiadce na VU odczułem, że wszystko jakoś tak sprawniej chodzi :< A że ładniejszy to inna sprawa
A, jeden minus - W3 na battlenecie - podczas gry lubi sie explorer wykrzaczyć, ale zrobiłem sobie na to skrypcik który go restartuje ^^;