Rane ale temat ;D coś dla mnie
No więc zacznę od tego że i pod względem architektury jak i ogólnej wydajności AMD sporo ustępuje Core2Duo i co najważniejsze w FFie ta różnica jest jeszcze większa na dość dziwną obsługę obiektów aktywnych. Po drugie ATI ma niedopracowane sterowniki pod naszą cudowną grę i im więcej jest widocznych obiektów aktywnych tym bardziej obniża nam wydajność (miałem okazję wielokrotnie testować najróżniejsze karty). W związku z czym wymiana "tostera" jak to określił Zang u Opa jest zbędna
Na dodatek jeżeli ktoś gra tylko w FF to więcej niż 1GB RAMu nie jest mu potrzebne, gra doskonale działa nawet na 512MB jedynie czas doczytywania pewnych elementów nieznacznie się zwiększa. Najważniejsze dla FF są procek i grafika, przy czym w 60% grafika. Obecnie pod MH w White mam jakieś 24-25fps(max detale i podkręcone background textures z 1024x1024 na 2048x2048) a nadal używam starego wysłużonego AMD Athlon 3000+@4000(tak na oko
i 1GB RAM.
*Edited*(Nie doczytałem że AGP) 7600GT można spokojnie dostać, możesz kupić jakąś firmowo podkeconą np Galaxy powinieneś dostać. Będzie porównywalna albo i ciut szybsza od Twojej 6800