Właśnie wróciłem od braciak-a o obejrzeniu jego PS3 z Samsungiem 40" Full HD.
I tak grafa identyczna jak na XBOXie.
Telewizorek owszem robi wrażenie - troche żeśmy popykali w Assassin Creed. Konsolka ma w komplecie WiFi więc trochę pogrzmociliśmy przez internet.
Konsola czyta już DivXy - sprawdzone organoleptycznie (braciak przy mnie sobie ją przez net updatnął).
W sumie na dzień dzisiejszy za XBOX-em 360 stoją tylko gry - cały czas jest ich dużo więcej.
Jakość gier - nie ma co się łudzić, na pierwszy rzut oka jest identyczna. Można się kłócić, ale do niczego to nie doprowadzi, ja uznaję je na równym poziomie. Jeżeli nawet któraś z konsol (PS3) jest minimalne lepsza to odbija się to na jakości gier w tak małym stopniu, że tego po prostu bez testów (postawić 2 konsole z b.dobrym TV obok siebie) nie zauważysz).
Za konsolą PS3 idzie cena. PS3 ma wbudowane WiFi, HDD, BluRay-a i kosztuje ~300 funtów. XBOX z WiFi, HDD, HD-DVD (lub może BlueRayem w przyszłości) - jakieś ~400 funtów.
Piszę o cenach nowych konsol w UK. Mozliwe, że gdzieś w szerokim świecie ceny są proporcjonalnie odwrotnie lub niższe/wyższe o 200%
Sam nie wiem co na dzień dzisiejszy bym wybrał