Motopompa ->
jeśli uważasz, że liczba graczy w mmo prawie się nie zmienia to się grubo mylisz. Pamiętam ilu graczy spotykałem 5-6 lat temu w grach , ilu jest ich teraz, pamietam ilu było Polaków wtedy - teraz chyba nie ma gry , w której nie ma Polaków ( czy to oryginały, czy privy itp)> Według Ciebie ludzkośc się zatrzymała- dość dziwne stwierdzenie- a'la ojciec Giertycha ( ten europoseł od słynnych teorii ewolucyjnych)- nikt nie rośnie, nikomu nie przybywa lat.
Wg mnie z roku na rok ( szczególnie widać to w Polsce ) przybywa graczy mmo a to z conajmniej 2 powodów- dzieci rosną- ci co mieli kilka lata , teraz mają 12-15 i już grają , internet dociera coraz dalej - a to oznacza coraz więcej potencjalnych klientów i nie mówię tu o kafejkach bo tam można pograć w Tibie a nie w mmorpg
edytka dla Marka:
tak - spora grupa w tym temacie ( w tym ja ) czeka na Conana ale przewijaja sie posty , że i tak w życiu ie dorówna on WOW i to mnie własnie dobija- Ty też nawiasem mówiąc piszesz w ten sposób- nikt nie pokona WOW-a a ja pytam - dlaczego? W tym roku mają sie pojawić 3 gry kore mogą to zmienić - Conan, WHO i Aion - i pytam dalej skąd wszyscy wiedzą że nie mają one szans z WOW? Bo WOW to genialne dzieło? Gdyby tak było w WOW-a grałoby juz nie 10 a 100 mil graczy a wszystkie inne gry poszłyby w niepamięć , a tak nie jest.
Co do WOW- a - to muszę przyznac 2 rzeczy:
- Blizz potrafi robić dobre gry
- Blizz jest mistrzem PR wśród twórców mmo
a to czy WOW jest dobry to kwestia indywidualnego gustu i tyle ,a mnie męczy to ciągłe powtarzanie jaka to dobra gra. Niedługo zaczniecie grać w Second life - bo o tej grze też się trąbi , że jest super- a to nie o to chyba chodzi- gramy w to co się nam podoba a nie w to co nam wmówią , że jest super.
Tak na marginesie- oczywiste , że kazdy będzie chwalił swoją ulubioną grę