Arto napisał(a):
Mowisz ze retail ssie ale ja na zadnego priva bym juz nei wrocil chociaz kiedys smialem sie z tych co graja na offie, privy to smierdzaca sprawa i nei wiem jak mozna na nich grac.
A na jakich privach grales? Pewnie to byly h. raty l2j ze sprzetem, buffami, profkami od kotka to sie nie dziwie, jak mozna na takich grac.
Arto napisał(a):
I jak sadzisz ze fun z gry jest dopiero po 3 profie to masz troszke narabane pod kaskiem, dla mnie najwiekszy fun to patrzec jak moja postac sie rozwija,zdobywa lvl,zarabia kase,ubiera co raz to nowszy sprzet itd, a "mozolny"
Tak, prawdziwy fun z gry jest po 3 profie, gdzie zmeczony grindem przechodzisz do pvp, to jest naturalny porzadek tej gry. Dobry klan to taki, ktory kladzie nacisk na pvp, a pve jako zlo konieczne pozostaje przykrym obowiazkiem, tlem dla rywalizacji player vs player. W l2 liczy się tylko pvp (gankowanie, walka o epici, siege etc), bo caly grind w tej grze SSIE. Jezeli myslisz na odwrot tzn. twoim celem w grze jest zdobycie 78/78/78 pomijajac najwazniejszy element w tej grze (PVP) to chyba pomyliles gry.
Arto napisał(a):
I na koniec dam ci rade, Kopnij sie w glowe i baw sie na swoim ekstra privie na ktorym admini maja pewnie po 12 lat i nie wiedza co to L2.
Przykład typowego goscia z retaila - prawdziwi gracze są na retku, a reszta jest 'fuj'
Niestety, musze cie zmartwic. Catalin to nie jest 12 latek, ktory zamknie sobie server, ot tak. Postawienie servera jak najbardziej zblizonego do retka, i pozbawienie jego wad - to jest cel i zarazem pasja tego admina.
Wicherek napisał(a):
wlacz sobie allegro.pl i zobacz ile ofert jest z privow, a ile z retaila.
Wlacz sobie google, wpisz 'l2 adena' i zobacz ile jest ofert dla retaila
Wlacz sobie ebay.com i znajdz mi powerlvling na priva
Sylvian napisał(a):
Twierdzisz, że na privach jest inaczej?
Ta, raczej na privie nie spotkasz tego -
http://img155.imageshack.us/img155/3092 ... 001ff7.jpg Sylvian napisał(a):
Priv: pad serwera bo:
- adminowi się znudziło
- sprzęt / sieć nie wytrzymała
- policja dobrała się do dopu adminowi
- któryś z adminów jest emo bo jakiś gracz jest lepszy
Każda z tych pozycji to potencjalny wipe postaci. Czyli konieczność przenoszenia się na nowego priv śruta i zaczynanie od nowa. To dla mnie jest staracony czas.
Hmm, na D. nie bylo wipe'a od ... ? nawet nie pamietam kiedy. Za czasow c4, o ile mi wiadomo server caly czas chodzil i nie bylo problemu ze nagle jest offline na 2 dni. A i admin raczej nie jest emo ;].
Sylvian napisał(a):
No tak zapomniałem... łatwiej jest kraść.
Oczywiscie Ty, cale oprogramowanie ktore masz na kompie masz full orginal, nie sciagasz filmow z netu, gry ktore masz na kompie sa z 'Extra klasyki' za 19,99, a mp3 ktore zasysasz codziennie kasujesz po 24h.