Witam wszystkich
Nosiłem się od dłuższego (bardzo dłuższego:P) czasu z zakupem ff11. W końcu się zdecydowałem i... na samym starcie kłody pod nogi mam rzucane
chodzi mi o miejsce zakupu. przeszukałem podane linki i okazało się, że dane klepy nie oferują już sprzedaży :/ Gdzie można więc dostać tą grę? (allegro czy e-bay nie wchodzi w rachubę)
Kwestia kolejna, to kwestia samej postaci. Tak tak... wiem... były już dziesiątki takich tematów (kilka nawet przeczytałem
), niemniej jednak nie było w nich informacji o które bi mi się rozchodziło.
zazwyczaj grałem postaciami "zasięgowymi" (hermit w kal online, magówa w last chaos czy skrzydła z łukiem w perfect world). jeżeli dobrze rozumiem to najbardziej nadającą się rasą do używania broni zasięgowej jest kocica a do magii pokurcze? Co prawda mimo iż magia jest ciekawą sprawą to te beczkowate istotki jakoś do mnie nie przemawiają
także z jednej strony byłaby kocica z drugiej... od dłuższego czasu w grach rpg nosi mnie na "blisko i osobiście" czyli tutaj małpowaty wchodziłby w rachubę.
moje pytanie : jakie zalety / wady posiadają te dwie rasy (kot / małpa) w połączeniu z odpowiednimi zawodami (złodziej / wojownik)? zdaję sobie sprawę, że są listy i opisu umiejętności i w ogóle ale... dla osoby nie zaznajomionej w praktyce z całą rozgrywką te opisy kompletnie nic nie mówią.
Mam taki dość dziwny zwyczaj, że nie zmieniam postaci. jak już czymś zacznę to gram tym samym do końca a nie chciałbym wpakować się w coś co jest skazane na dostawanie przez cały czas w beret
(tak tak... wiem... kwestia umiejętności ale... zanim te się nabierze to trochę czasu minie a w tym okresie istnieje prawdopodobieństwo na zrażenie się, jeżeli przez cały czas wiatr w oczy wieje
)
Z góry dziękuję za rzetelne odpowiedzi