Cytuj:
1. Gra ma potężne wymagania. Aktualnie siędzę na C2D, 2GB ramu, GeForce 8800GTS i przy natywnej rozdzielczości 1680×1050 gra po prostu mieli. Grafika wcale nie powala, ba, nawet bym powiedział, że widziałem lepszą (Lord of the Rings Online). Trzeba sie po prostu przyzwyczaić, to nie to co directx 8 w World of Warcraft i pływanie dosłownie wszystkiego. Co do samego enginu graficznego, po prostu śmierdzi. Niby nie ma directx 10 jeszcze, ale już wiem że Crysis przy tej grze to będzie prehistoria. Nie ma directx 10 a gra już tnie najlepsze maszyny.
1680x1050 to juz wieksze wymagania fakt, ale powinno ci chodzic ladnie mimo wszystko, ja bym nie rezygnowal tylko szukal 'waskiego gardla' w tym kompie.
dx10 plus vista i karta dx10 pomijajc dodatkowe efekty da lepsza wydajnosc co sie sprawdza w innych grach, ale to tez zaleznie od sprzetu.
Cytuj:
2. Interface. Interface jest średni, chociaż zakładam że implementacja jego będzie w całości w końcowych fazach testów. Pamiętajmy, że General Beta jest na rynku kilka miesięcy dopiero i powoli zbliżamy się do końca.
Nawet jak zostanie taki jak jest to nie jest zle, nawet bardzo dobry, dodali konfigurowalne paski, a wiadomo ze beda tez mody.
Cytuj:
3. System walki. Walka jest dziwna. Powiem Wam szczerze, że nawet mi się nie chcę o niej pisać, wskoczcie sobie na ageofconan.com i sami poczytajcie, jednym słowem - mi się nie podoba.
Tu akurat jest problem bo jesli ten sytem walki nie podoba ci sie to faktycznie cala gra traci sens, pozostaje ci jeszcze ranger i caster, ale pelnia miodnosci to jednak melee walka, jest tak bardzo nastawiona na skila ze ostatnio koles dobrze potrafiacy sie poruszac i wykorzystywac wszytsko rozwalil trzech wyzszych od siebie graczy, a innych skladasz na trzy hity, wiec widac ze to jest dobrze zrobione.
Cytuj:
4. Questowanie, Mapa, Skille etc.
Questing jest dość ciekawy. Tzn. jest intuicyjny, na mapie mamy teoretycznie zaznaczone wszystko czego potrzebujemy, więc kordynaty raczej nam nie są potrzebne jak to ma miejsce w WoW. Mapa jest w 3d, mapa całej Hyborii nie. Jest dość mała, także trzeba się wczytywać w nią i tracic przy tym wzrok. Skille, talenty działają jak w każdym mmorpg. Zdobywasz level, masz xxx mozliwości i jeden talent, czyli same shit.
Mapa od ostatniego patcha jest duza i configurowalna.
Co lvl zdobywasz combosy w melee, u castera masz spelle z ksiazek, ktore sa u vendora i dropia z bossow co mozna juz kupic na AH, co lvl dostajesz jeden feat do drzewek umiejetnosci i duzo punktow do wydania na skile plus zabawa z dopasowywaniem itemow ze statmi skili.
Cytuj:
5. ...Beznadziejnie są spelle pokazane, totalnie mi się to nie podoba. Biegając w grze czujesz się jakbyś biegał z toną kamieni na plecach i do tego tego swapmy dysku non stop. Byłem w jednej instancji w której totalnie nie wiedziałem o co chodzi, czułem jakby w ogóle nad nią nie pracowali tylko odjebali na otrzepanego. PvP to samo, biegniesz i możesz lać każdego, nie rozumiem tego.
Spelle sa super animowane i ladnie zrobione efekty, nie jest to oczojebne jak w koreancach czy tak tak surowe jak w vanguard.
Animacja walki i biegania jest bardzo ladna.
Instancji nie znam bo nie trafilem narazie do takiej, za do dungeony sa zarabiscie zrobione i swietnie sie tam w grupie robi questy, a gra w grupie daje naprawde swietna zabawe.
PvP jest super, na kazdym kroku mozesz liczyc na ostra jazde kazdy na kazdego, narazie nie trafia sie duzo na debili gankerow, raczej walczy sie w miasteczkach/wioskach gdzie czasami jest niezly tlum.
Gram malo, napewno nie tyle co bym chcial
Widze ze rozmawiamy raczej o gustach niz samej grze, na general chacie duzo ludzi podobnie pisze o problemach z lagiem w ich sprzecie, sporo pomocnych informacji mozna sie dowiedziec.
Mozliwe ze sa jakies niezgodnosci ze sprzetem, mozliwe ze wina jest tez to ze maja sporo danych na serwie zamiast po stronie klienta, mi jednak nic nie tnie, nie swapuje czy laguje, jest bardzo dobrze, a licze ze finalna wersja kienta i serwa da duzego kopa do wygdajnosci.