Z gory mowie jest to tylko propozycja!!!
ale mysle, ze dobra.
Opis sytuacji fabularny:
Dzis w Marble (tu mieszkam) idac po ciezkim dniu pracy do banku ulokowac (na wyskoki procent;) ) moje ciezko zarobione zloto zdziwilem sie bardzo. Otoz w banku nie bylo bankiera, a na podlodze lezala tylko szata i buty.
Przestrasznony zaistniala sytuacja odrazu mialem w oczach bandyte mordujacego bankiera, a moze zostalporwany. W pamieci utkwil mi zaraz obraz dziwnego czlowieka, ktory dziwnie krecil sie po wyspie. W oczach mialem obraz okradanej przed moim domem beczki. Tak fakty nasuwaly sie same, najpierw kradziez przy domu, a teraz napewno morderstwo.
Strach zagoscil w mym sercu, przeciez Marble to najpokojniejsza wyspa.
Jak tylko oczaslem sie z wrazen, natychmiast udalem sie do burmistrza.
-Burmistrzu prosze sie obudzic, straszna rzecz sie stala, popelniono mordersto
-Burmistrzu- zabito bankiera!
Wyjasnienia:
U gory przedstawilem sytuacje jaka mnie naprawde spotkala, budzac burmistrza slalem kolo niego, ale oczywiscie pisalem do Gm-ow. W odpowiedzi dostalem tylko niebawem zjawi sienowy (milo, ale mozna bylo cos wiecej zrobic co przedstawie ponizej)
O co mi chodzi:
Otoz mysle, ze to co zauwazylem w banku byloby doskonalym motywem na jakies glebsze dzialania, coz poprostu stworzyla by sie gra fabularna. Ktorys z GM mogl sie wcielic w postac burmistrza i wypytac mnie o szczegoly, mogli bysmy poprowadzic dochodzenie, poszukac sprawcy, zmobilizowac mieszkancow Marble. Mysle, ze bylby to niezly motyw przygody, przeciez nie kazda przygoda musi sie konczyc ubiciem jakiegos potwora. Moze, ktorys z GM chcialby sie wcielic w Burmistrza jak juz to robil i poprowadzic sledztwo, moze wiecej strazy, ja chetnie podciagne te przygode, ale prosze dajcie mi szanse wykazcie zainteresowanie, a UO ZS stanie sie prawdziwa gra fabularna.
Oczywiscie takich sytuacji do wykorzystania jest wiecej, mysle, ze inni gracze tez zauwazywszy cos w grze podsuna w umijetny sposob jakis motyw na mini przygode.
Co Wy na to?
|