Kanokon
Harem szkolny ecchi z elementami magicznymi. Jak ktoś lubi to będzie mu się animka podobać, ale obiektywnie patrząc bida, nuda i smierdzi.
Itazura na Kiss
Przytępawa laska podrywa zadufanego w sobie inteligencika. Romans szkolny. Nawet da się oglądać z nudów.
Golgo 13
Tematyka nawet fajna, ale animka nie ma ani ciekawej kreski, ani dobrej muzy i co gorsza nie ma grama klimatu. Imo szkoda czasu.
xxxHOLiC Kei
Anime bazujące na dość popularnej mandze. O tyle ciekawe, że fabuła przeplata się z inną serią clampu - Tsubasa Reservoir Chronicles. Aby coś z tego zrozumieć trzeba być nabierząco z obiema animkami/mangami. Jeśli się spełni ten warunek to historia okazuje się dość zakręcona i ciekawa. Anime dość łądnie zrealizowane, w mangach kreska też niczego sobie.
To-LOVE-RU (Trouble)
Kolejny harem ecchi. Mangę znam i jest dość fajna, więc anime pewnie będzie podobne. Osobiście sobie darowałem bo wolę mangę.
Wagaya no Oinari-sama
Shinto Priests, demony, dość lekki klimat... Nie mam jeszcze wyrobionego zdania na temat tej animki. Momentami fajna muzyka przypominająca motywy z "./hack". Narazie nie skreślam tego tytułu... mam wrażenie, że może być ciekawy.
Special A
Kolejny romans szkolny. Może się rozkręci ale ja wysiadłem po drugim odcinku. Nudne i bez polotu.
The Daughter of Twenty Faces (Nijuu-Mensou no Musume)Klimaty "policjanci i złodzieje". Miłą odmiana po inwazji szkolnych romansów.
Vampire Knight
Kolejny romans szkolny z wojną między klanami wampirów w tle. Znam mangę na której bazuje i jest dość dobra. Anime ładnie zrealizowane. Z początku może nudzić, jednak z czasem fabuła robi się całkiem całkiem.
Macross Frontier
Pilotowy odcinek był wyświetlany już w grudni zeszłego roku, a seria ruszyła dopiero niedawno. Bezpośrednia kontynuacja "Macross 7" i w porównaniu z tym przejebanie pojebanym anime (gość latał myśliwcem, grał na gitarze i śpiewał) zapowiada się conajmniej nieźle.
Code Geass R2
Komu się podobała poprzednia część chyba nie musi mieć rekomendacji.
Allison to Lillia
Świat przypominający okres pierwszej wojny światowej i poszukiwanie wielkiego skarbu. Klimaty trochę podchodzące pod Indiana Jones. Jeśli scenarzyści nie spierdolili roboty to może być jedno z ciekawszych anime wiosny.
Kurenai
Żyjący samotnie chłopak, zajmujący się brudną robotą, dostaje "propozycję" opieki nad 7-letnią dziewczynką żyjąco do tej pory pod kloszem. Animka może być dość ciekawa i pewnie też wzruszająca momentami. Trudno jednoznacznie ocenić po pierwszych odcinkach.
Tower of Druaga (Druaga no To: the Aegis of Uruk)
Anime typu "a'la Fantasy RPG" - czyli bohater zbiera team i idą ratować ludzkość po drodze robią skillup a na końcu rozpierdalają złego bossa. Oklepane jak chuj, ale nie wyglada tragicznie i da się oglądać.
Amatsuki
Znowu anime bazujące na mandze. Gościu z naszych czasów zostaje przeniesiony do japoni ery edo. Przynajmniej tak to wygląda na początku
Fabułą toczy się w dóch płaszczyznach. Manga dość ciekawa, historia nawet taka sobie, a bohaterowie znośni. Jeśli realizacji anime pilnował ktoś od mangi to powinno sięto fajnie oglądać.
Kamen no Maid Guy
Komedia ecchi w klimatach szkolnych. Mocną stroną jest tutaj "gościu pokojówka" będący skrzyżowaniem Akumy z serii Street Fighter z kelnerką z cosplay lokalu. Głupie, ale przy tym dość zabawne.
Zettai Karen Children
Dziewczynki z super mocami walczące z przestępcami. Lepiej juzchyab nawet się biczować makaronem niż to oglądać.
Blassreiter
Nawet fajna animka. Szkoda tylko, że "pseudo niemiecka" (kto oglądał wie o co chodzi) i bazująca na animacjach komputerowych. No ale porównując ją z innymi tytułami które się ostatnio pojawiły wypada dość dobrze.
Neo Angelique Abyss
Szkoda kurwa słów. Dno.
Soul Eater
Manga na której bazuje animka jest po prostu zajebista. Myślę, że anime będzie conajmniej dobre (różnie to bywa z przeniesieniem dobrej mangi na ekran).
Nabari no ou
Klimaty ninja, fabuła prowadzona momentami z przymróżeniem oka, momentami dość poważnie. Nie jest źle a jeśli się rozkręci będzie całkiem nieźle - już zapowiedzi 3-ciego odcinka są dość ciekawe.
Kyouran Kazoku Nikki
Strasznie zryta komedia. Normalny gościu zostaje zmuszony do ożenku z wyjątkowo brutalną dzięwczyną kotem i mają wychować 5 dzieci - ośmiornicę, bojowego robota, lwa, geya i sado maso dziewczynkę. Ta kurwa absurdalne, że aż sie ne mogę drugiego odcinka doczekać
Po cichu liczę na komedię w stylu "Seto no Hanayome".
Kilka animek dopiero wyszło w ten weekend więc jeszcze nie obadałem. Ale obiektywnie patrzać to rewelacji nie ma