Tor-Bled-Nam napisał(a):
Na wstepie zloze wyrazy ubolewania tobie i wiekszosci community wow, ktora to gra was ciemiezy, niewoli i potrzebujecie wybawienia. Z tym, ze zamiast kolejnej gry polecam wizyty u psychologa(szkolnego). Widze tez, ze nie miales okazji grac w wow na becie czy w pierwszych miesiacach po premierze, kiedy to gra oprocz fajnych questow, paru instancji na czas levelowania i jednego dungeonu dla raidow nie oferowala nic wiecej. Brak balansu na dzien dzisiejszy mi zwisa, a co do dynamiki walki to chyba grales w inna gre. Mialem okazje zapoznac sie z AoC ostanio i mam calkiem inne wrazenie. Widze potencjal w tej grze. Jesli w dzien premiery zrealizuja choc 50% zapowiedzi z przed roku(co jest norma), a nastepnie beda inteligentnie rozwijali content to moze sie w koncu uda w cos pograc dluzej niz 2-3 miesiace.
Na wstepie ubolewam nad twoim tokiem rozumowania. Teksty o psychologu szkolnym sa nie na miejscu. Jak chcesz to idz do rodzicow i sobie z nimi porozmawiaj a tu sie nie wypowiadaj. To co napisalem bylo moim subiektywnym odczuciem na temat tego co widzialem w becie. Nikt nie prosil Ciebie zebys sie odzywal w ten sposob wiec po prostu tego nie rob. Wiem ze jestes troche poddenerwowany testami do gimnazjum ale wiedz jestemy z Toba!
Co do reszty, 20lvl czy 50 czy 80 jest nie jest tak istotne. Grze brakuje grywalnosci i tyle, ale to tylko moje odczucie.
Co do WoW, to te kilka questow, jakas jedna instancja na poczatku i tak byla lepsza niz to co zobaczylem tutaj. Nie skreslam tej gry ale widzialem ja sobie w zupelnie innym swietle. Moze faktycznie po pewnym czasie sie ona zmieni, nikt nie mowil ze na starcie bedzie funkcjonalnoscia oferowala to co dopieszczany juz od 4 lat WoW ale niestety mnie ta gra nie wciagnela.
Nawet bardzo zachwalany singiel mnie nie przekonuje, ta gra miala byc czystym PvP, PvE jest dodatkiem. Tak mialo byc a wyszlo odwrotnie.
Viracept napisał(a):
Życzę szczęścia i wielu sukcesów w jedynie słusznym WoW. AoC nie jest grą dla każdego, ocenianie jej na podstawie pvp na lvl 20 to tak jak ocenić EvE na podstawie tutorialu.
Prosty przykład. Heale na lvl 20 są o połowę słabsze niż na lvl 25tym.
V.
Ocenianie gry po kolejnych mocniejszych healach tez nie jest OK. Co ma lepszy skill do grywalnosci? Ta gra ma wciagac ludzi do tego zeby przez kilka lat wydawali na nia kapuche i mieli z tego radoche.